Главни вести

Продолжуваат ПХВ обуките

По завршување на првите ПХВ обуки од страна на обучени дисеминатори следуваа вторите обуки за истите младинци во секоја Општинска организација на Црвен крст. ПХВ тим кој брои 30 инструктори...>>


Хуманитарна помош за 461 семејство

Црвениот крст на Република Македонија во рамките на ДРЕФ операцијата за справување со последиците од студениот бран кој ја зафати нашата држава, дистрибуираше хуманитарна помош до погодените семејства. Хуманитарната помош...>>


Хуманитарната помош за завеаните села во Крива Палланка

Црвениот крст на Република Македонија во рамките на ДРЕФ операцијата за справување со последиците од студениот бран кој ја зафати нашата држава, дистрибуираше хуманитарна помош до погодените семејства во општина...>>


Хуманитарна помош за загрозените семејства во Струга

Црвениот крст на Република Македонија во рамките на ДРЕФ операцијата за справување со последиците од студениот бран кој ја зафати нашата држава, дистрибуираше во општина Струга и околината. Хуманитарната помош...>>


Хуманитарна помош за 71 завеани семејства

Црвениот крст на Република Македонија во рамките на ДРЕФ операцијата за справување со последиците од студениот бран кој ја зафати нашата држава, дистрибуираше хуманитарна помош до завеаните села во општина...>>


Хуманитарна помош за завеаните села

Црвениот крст на Република Македонија во рамките на ДРЕФ операцијата за справување со последиците од студениот бран кој ја зафати нашата држава, дистрибуираше хуманитарна помош до завеаните села Танушевци и...>>


Благодарност

Почитувани, На почетокот, дозволете ми од името на Црвениот крст на Република Македонија, да се заблагодариме за континуираната поддршка на медиумите во Република Македонија за навременото и транспарентно информирање за...>>


Прогласување на најдобри сајтови за 2016 година

 Во присуство на околу двесте гости, во најголем дел креатори, сопственици, дизајнери, автори на содржините на голем број македонски веб-сајтови, во Македонската опера и балет на 24.12.2016 г. беа доделени...>>


Седница на Собрание на Црвен крст на Република Македонија

На ден 20.12.2016 година, во Домот на хуманитарни организации: “Даре Џамбаз“ во Скопје, Собранието на Црвен крст на РМ ја одржа својата десетта редовна седница за мандатниот период 2012-2016 година....>>


5 – ТИ ДЕКЕМВРИ – СВЕТСКИОТ ДЕН НА ВОЛОНТЕРСТВОТО

Црвениот крст на Република Македонија како и секоја година, така и денес го одбележа 5­ти декември, Светскиот ден на волонтерство кој го прославуваат над 17 милиони волонтери од целиот свет...>>


5 – ТИ ДЕКЕМВРИ – СВЕТСКИОТ ДЕН НА ВОЛОНТЕРСТВОТО

Волонтерите и волонтерството во секоја држава претставуваат огромен човечки потенцијал кој континуирано се мобилизира согласно потребите на заедницата. Вредноста која волонтерите ја создаваат и вградуваат во своите активности е „бесценета“,...>>


НЕДЕЛА НА БОРБА ПРОТИВ ТРГОВИЈА СО ЛУЃЕ

Црвениот крст на Република Македонија како член на  Секретаријатот на  Националната Комисија за борба против трговија со луѓе и илегална миграција, дава активен придонес во борбата против трговијата со луѓе...>>


ЦРВЕН КРСТ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА И АМБАСАДАТА НА ФРАНЦИЈА ВО МАКЕДОНИЈА ПОТПИШАА АНЕКС НА ДОГОВОРОТ ЗА СОРАБОТКА

На ден, 25.11.2016 година, Црвениот крст на Република Македонија, претставуван од генералниот секретар Саит Саити и Амбасадата на Република Франција во Македонија, застапувана од Неговата Екселенција, Кристиан Тимоние, Амбасадор на...>>


< врати се назад