Избор на уредникот

Дружба со штитениците од здружението „Мобилност“– Скопје

Веќе четири години по ред младите волонтери од Црвен крст на РМ – Општинска организација Центар ја поддржуваат...>>


Лица со оштетен вид изработуваат ЦКА-ПХВ проекти за добробит на заедницата

Во рамките на „Проектот на УСАИД и ЛЦИФ за деца со пречки во видот“, имплементиран при Црвен крст...>>


Недела на хигиенизација

Со цел одбележување на „Недела на хигиенизација“ на Црвениот крст на Република Македонија од 08 до 15 април...>>


МЛАДИТЕ ОД ЦРВЕНИОТ КРСТ ПРЕКУ ПХВ-ПРОЕКТ НА ДАУТ ЌЕ МУ ИЗГРАДАТ ТОАЛЕТ

Даут Таир е 58-годишен бездомник, кој веќе седум години живее во мала гаража во населбата Бутел. За да...>>


Корисни совети за младите мајки

Едно од најчестите прашања на родителите е „Што ако нешто му се случи на моето дете?“. Со замисла...>>


Свечено отварање на клубот за едукација и превенција на Црвен крст во СУГС „Цветан Димов“

Како дел од програмата на Град Скопје за активностите во областа на социјалната, детската и здравствената заштита, но...>>


Мече за секое дете

Мобилните тимови на Црвен крст секојдневно патролираат на потегот Лојане, Липково, Ваксинце каде најмногу има движење на лица...>>


Младите со оштетен вид дел од ЦКА-ПХВ програмата

Во рамките на Проектот на УСАИД и ЛЦИФ за деца со пречки во видот, а преку Центарот за...>>


Дарувањето крв-гордост и привилегија

Месец март во Црвениот крст на Република Македонија традиционално со години наназад е месецот во кој го одбележуваме...>>


КРВТА НЕ СПОЈУВА СИТЕ НАС- СПОДЕЛИ ЖИВОТ, ДАРУВАЈ КРВ !

Нашето мото: “Крвта е таа која секогаш треба да го чека пациентот, а не обратно“ не мотивира за...>>


Почит кон жените

Црвен крст на град Скопје традиционално се придружува кон хуманата иницијатива на организацијата “Животна искра” во пресрет на...>>


Да помогнеме да се промени тажната судбина на сиромашното семејство Додевски од Скопје

Никој не заслужува да преживува наместо да живее или да се измачува во тешки околности. Сепак, реалноста не...>>


Запознајте ја Rama Estef

Rama Estef е од Алепо, Сирија, има 21 година. Во Македонија е од 6-ти март 2016 година, седум...>>


< врати се назад