Архиви за мај2017

Дисеминација на Движењето, Меѓународно хуманитарно право и активности на Црвен крст на Република Македонија, во касарната *Чеде Филиповски-Даме*–Кичево

На  26 мај 2017 година во касарната* Чеде Филиповски-Даме* во Кичево  претставник на Црвен крст на Република Македонија...>>


Прва ПХВ финална работилница-2017 година

Од 12 до 14 мај 2017 год., во Струга во центарот Солферино се одржа првата ПХВ финална работилница....>>


Заедничка вежбовна активност за животоспасувачи на АРМ и Црвен крст на РМ

На 26ти мај, 2017 година  на Воениот стадион во Градскиот парк во Скопје, Армијата на Република Македонија во...>>


Дружба со штитениците од здружението „Мобилност“– Скопје

Веќе четири години по ред младите волонтери од Црвен крст на РМ – Општинска организација Центар ја поддржуваат...>>


РАБОТИЛНИЦА ЗА ЕДУКАЦИЈА НА МОТИВАТОРИ ЗА ДОБРОВОЛНО КРВОДАРИТЕЛСТВО

Работилницата се одржа во периодот од 19-21 мај 2017 година  во Струга – хотел,,Солферино,, со учество на 23...>>


Меѓународно хуманитарно право и активности на Црвен крст на Република Македонија, во касарната Мирче Ацев –Прилеп

На ден 17 мај 2017 година во касарната Мирче Ацев во Прилеп во касарната претставник на Црвен крст...>>


“Предизвици и практики на соработката меѓу граѓанското општество и бизнис”

Стопанската комора на Северо-Западна Македонија и Фондацијата за развој на образованието и културата Албиз на 17 мај 2017...>>


Меѓународна обука за вода и санитација и промоција на хигиена, Дојран 2017

Во периодот од 12.05 до 19.05, 2017 година Црвен крст на Република Македонија во соработка со Австриски Црвен...>>


25 ГОДИНИ САМОСТОЈНО НАЦИОНАЛНО ДРУШТВО

На 21 мај 1992 година на Собранието на Републичкиот одбор на Црвениот крст на Република Македонија се донесе...>>


Прва ПХВ финална работилница-2017 година

Изминатиот викенд,  12 до 14 мај, во Струга во центарот Солферино се одржа првата ПХВ финална работилница. 50...>>


Црвениот крст извлече две исчезнати и две повредени лица на Водно

Граѓаните ги привлече сончевото и топло време да излезат и да прошетаат и рекреираат на Водно. Но, овој...>>


Посета на делегација на Црвен крст Нови Сад во Црвен крст на РМ

На 12 мај 2017 делегација на градската организација на Црвениот крст на Нови Сад предводена од претседателот д-р...>>


Доделени плакети за особени заслуги во управување со хуманитарни кризи и Европски придонес во отварување на хумани вредности во Република Македонија за 2016 година

По повод 9 Мај – Денот на Европа, претседателот на Европското движење во Република Македонија, Проф. д-р Милева...>>


< врати се назад