Архиви за ноември2017

22 години Црвен крст на РМ рамноправен член на Меѓународната федерација на националните друштва на Црвен крст и Црвена полумесечина

Да се потсетиме на овој ден кога во 1995 година  Црвениот крст на Република Македонија стана рамноправен член...>>


Отворен новиот објект во Тренинг центарот Солферино – Струга

На 22 Ноември, на свечен начин, отворен беше новиот објект во Тренинг центарот Солферино – Струга. Изградбата на...>>


СИТЕ СМЕ НИВНИ ДЕЦА ЗАПОЧНА НЕДЕЛАТА НА ГРИЖА ЗА СТАРИ ЛИЦА

Под мотото СИТЕ СМЕ НИВНИ ДЕЦА, започна Неделата на грижа за стари лица 2017. Во дневниот центар за...>>


Работилница за намалување на ризици од катастрофи

Во организација на Црвен крст на Србија и Австрискиот Црвен крст, во периодот од 15-16 ноември 2017 година...>>


Потреба од социјални и здравствени сервиси за старите лица

Почитувани претставници на медиумите, Почитуван д-р Азири,    Почитуван д-р Чакаровски, Почитувана Ваша екселенцијо г-ѓа Коблер, Почитувани претставници...>>


Отварање на нов објект во Тренинг центарот Солферино – Струга

Утре, на 22 Ноември во 12 часот ќе биде отворен нов објект во Тренинг центарот Солферино – Струга....>>


Претставување на резултатите од истражувањето на тема: „Потреба од социјални и здравствени сервиси за старите лица“

Во рамки на одбележувањето на „Неделата на грижа на старите лица“, на 21 Ноември во Црвениот крст на...>>


Информирањето и комуникациите, важен сегмент за промоција на активностите за воспоставување на семејни врски

Со цел подобрување на одговорот на предизвиците на мрежата за Воспоставување на семејни врски и ефикасната интеграција со...>>


„Недела на грижа на старите лица“

Црвениот крст на Република Македонија од 20 до 26 ноември 2017 година ја одбележува  „Неделата на грижа на...>>


Делегација на Црвениот крст на РМ учествуваа на највисокиот статутарен состанок на МФЦК/ЦП

Делегација на Црвениот крст на Македонија во состав од претседателот на Црвен крст на РМ проф.д-р Ромел Велев,...>>


Потпишани договори со 12 граѓански здруженија за поддршка на проекти за социјална инклузија на старите лица

Во рамките на Регионалниот проект „Преземање на акција за социјална инклузија на старите лица“ финансиран од Европската унија,...>>


< врати се назад