Архиви за декември2017

Почитувани,

Почитувани, На прагот на Новата 2018 Година дозволете ми накратко да се осврнам на нашите заеднички остварувања во...>>


Тренинг за подготвеност и дејствување во случај на катастрофи со Црвен крст на Република Македонија Општинска организација Гостивар

Од 23 до 24.12.2017 во Тренинг центарот “Солферино”, Струга, се одржа тренинг за подготвеност и дејствување во случај...>>


Тренинг за подготвеност и дејствување во случај на катастрофи

Од 14 до 16.12.2017 во просториите на Црвен крст на Република Македонија – Општинска организација Битола се одржа...>>


Спроведена студиска посета во Србија во рамки на Регионалниот проект Преземи акција за социјална инклузија на старите лица

Од 20-24 декември 2017 година во Србија, беше спроведена студиска посета за размена на искуства од реализација на...>>


Координативна средба со секретарите на OOЦК/ ЦКГС

На 21.12.2017 година се одржа координативна средба со секретарите на Општинските организации на Црвениот крст на РМ и...>>


Реализирана работилница со претставник од Министерство за труд и социјална политика за лобирање за решавање на потребите на лицата со оштетен вид

На 13.12.2017 реализирана е неколку часовна работилница со претставник од Министерството за труд и социјална политика, Извршниот одбор...>>


Црвен крст добитник во категоријата најдобар сајт за невладини организации за 2017

Во присуство на двесте гости, во најголем дел креатори, сопственици, дизајнери, автори на содржините на голем број македонски...>>


Делегација на Црвен крст на РМ во посета на Црвен крст на Србија

Во периодот од 07 до 09 декември, 2017 година делегација на Црвен на Република Македонија предводена од претседателот...>>


Подобрување на социјализација на деца и млади со посебни потреби

Денес на 14.12.2017 година во Македонскиот народен театар во Скопје, во организација на Црвениот  крст на град Скопје,...>>


8ми ПАРТНЕРСКИ СОСТАНОК НА ЦРВЕНИОТ КРСТ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

Денес, на 13.12.2017 година Црвениот крст на Рeпублика Македонија во своите простории го организираше 8ми-от Партнерски состанок. На...>>


ПАРТНЕРСКИ СОСТАНОК, 13.12.2017 година

Почитуван г-дин Сухејл Фазлиу, министер за локална самоуправа, Почитувани претставници на корпоративниот сектор, Најнапред дозволете ми да се...>>


Седница на Собрание на Црвен крст на Република Македонија

На 12.12.2017 година, во Домот на хуманитарни организации: “Даре Џамбаз“ во Скопје, Црвениот крст на РМ ја одржа...>>


< врати се назад