Архиви за јануари2018

Работилница за намалување на ризици од катастрофи

Во организација на Црвен крст на Хрватска и Австрискиот Црвен крст, во периодот од 25-26 јануари 2018 година...>>


Традиционална крводарителска акција во чест на Тоше Проески

Традиционално, на 25.01.2018 година, во Дом на АРМ, по четиринаесетти пат беше организирана голема крводарителска акција посветена на...>>


Психолошка прва помош и психосоцијална поддршка во комплексни итни ситуации (PFA-CE)

    Позадина Во време на почести и долготрајни катастрофи и кризи, проектот настојува за подобрување на капацитетите...>>


14 години посветеност на големиот хуманист Тоше Проески

Денес на 25 јануари  2018 година, во холот на Дом на АРМ во периодот од 09:00-17:00 часот, по...>>


Обезбедување на традиционалниот празник Богојавление Водици 2018

Традиционално Црвениот крст и ова година се вклучи давање поддршка во организација на верскиот настан Богојавление Водици. Главната церемонија...>>


ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН ДЕН НА ГУШКАЊЕТО

По повод интернационалниот ден на гушкањето 21-ви Јануари, битолчани се изнагушкаја на Широк Сокак. Волонтерите на Црвен крст...>>


Започна ПХВ циклус за 2018 година

На 16 и 17 јануари се одржаа работилниците  за лицата кои се избрани од страна на своите Општински...>>


< врати се назад