Архиви за февруари2018

Црвен крст на Македонија потпиша договор со Министерство за здравство за активности за превенција од ХИВ

Црвениот крст на Македонија денес во просториите на Министерство за здравство заедно со останатите 14 НВО кои работа...>>


Студен бран

Продолжуваме со редовните активности кои во периодот се отежнати заради студениот бран кој ја зафати и нашата земја...>>


Одржана работилница за менаџмент со човечки ресурси во Црвениот крст на Република Македонија

Во периодот 23-25,02,2018 година во Центарот за обука на кадри „Солферино“ во Струга, се одржа работилница за менаџмент...>>


Посета на делегација на Црвен крст на Република Македонија во Албанија

Во периодот од 21 до 23 февруари, делегација на Црвен крст на Република Македонија оствари посета на Албански...>>


Заедничка акција за пошумување

На иницијатива на Мобилниот тим Липково, на 24 февруари, во с. Лојане заедно со локалните жители се спроведе...>>


Ви треба помош-јавете се во Црвен крст

Во овие зимски снежни денови ако сте на возраст над 60 години и живеете во Охрид, волонтерите на...>>


Завршена прва фаза на проект УНИЦЕФ

Заврши првата фаза од проектот “Активности за намалување на ризици од катастрофи во основни училишта и градинки во...>>


Континуирана плодна соработка со Комерцијална банка АД Скопје

Црвениот крст на Република Македонија во соработка со Заводот за социјални дејности десетта   година во континуитет имплементира заеднички...>>


Меѓународен тренинг за тренери за промоција на хигиена во катастрофи и кризни состојби

Претставници на Црвен крст на Република Македонија учествуваа на тренинг за тренери за промоција на хигиена во катастрофи...>>


Нов живот за мене

Сашо С. е роден 1976 година и е дете без родители кој поголем дел од својот живот го...>>


Соработка помеѓу Црвениот крст на РМ и Дирекцијата за заштита и спасување

Денес, на 15.02.2018 година, генералниот секретар на Црвениот крст на РМ, г-дин Саит Саити, оствари средба со Директорот...>>


Секогаш за секого

На 14 февруари силните снежни врнежи ги зафати западните делови на државата ,а најпогодени се најдоа подрачјата што...>>


< врати се назад