Архиви за март2018

Црвениот крст на Република Македонија во акцијата за спас планетата Земја

Деветта година по ред, Македонија се вклучува во одбележувањето на најголемата светска еколошка акција Часот на планетата Земја,...>>


„Геопросторни подготовки за одговор при катастрофи“

Во период од 26-29 март 2018  год. во организација на Министерството за одбрана/ цивилна воена соработка и Инженерскиот...>>


Тренинг за подготвеност и дејствување при катастрофи

Од 22 до 24.03.2018 во Тренинг центарот “Солферино”, Струга, се одржа тренинг за подготвеност и дејствување во случај...>>


Тренинг за волонтери и стручни соработници

Во Тренинг Центарот Солферино во Струга во од 22-24 март 2018 ќе се одржи Тренинг за подготвеност и...>>


Претставници на 46 национални друштва на конференција во Загреб

Од 13 до 16 март во Загреб се одржа Годишна Конференција посветена на воспоставување на семејни врски и...>>


17-ти Март

Во пресрет на ден 17-март –Ден на Формирањето на Црвениот крст на Република Македонија и Ден на крводарителството...>>


17 март ден на формирањето на Црвениот крст на РМ и ден на крводарителството во РМ

Црвен крст на Република Македонија одбележува 73 години од своето постоење и 23 години од полноправно членство во...>>


Едукативната работилница за волонтери на Црвениот крст

Црвениот крст на Република Македонија во рамките на проектот: „Подобрување   на социјализацијата на деца и млади со посебни...>>


Делегација на Црвениот крст на РМ на работна средба кај Премиерот на РМ Зоран Заев

 Генералниот секретар на Црвениот крст на Република Македонија, Саит Саити денеска на 08 март оствари средба со Премиерот...>>


Вежба, ПОПОВА ШАПКА 2018

Во период од 2-4 март на Попова Шапка се оддржа вежба за спасување на планина,запознавање со основите на...>>


КАКО ВОЛОНТИРАЊЕТО ВО ЦРВЕН КРСТ МИ ГО ПРОМЕНИ ЖИВОТОТ И ЗОШТО ИСТОТО БЕШЕ МОЈАТА НАЈДОБРА ОДЛУКА ДОСЕГА

Во училиште не учат дека таа институција е нашиот втор дом. Кога спортуваме нешто, не учат како тимот...>>


< врати се назад