Архиви за мај2018

13-ГОДИШНИЦИ СПАСИЈА ПАТНИК ВО АВТОБУС ДА НЕ СЕ ЗАДУШИ, НА ВРАЌАЊЕ ОД НАТПРЕВАР ПО ПРВА ПОМОШ

Патник во градски автобус, кому денес попладне му се слошило, добил прва помош од 13-годишни деца кои го...>>


Пехар во Радовиш, во рамките на ЦКА-ПХВ програма-2018 година

На 29 мај 2018 год. се одржа 8-та по ред манифестација – ПХВ пехар, која има за цел...>>


Учество на 66-та сесија на генерално собрание на Бугарски Црвен крст

Во периодот од 25-26 мај, 2018 година генералниот секретар на Црвениот крст на Република Македонија д-р Саит Саити...>>


Реализирана обука на волонтери за укажување на прва помош и реалистичен приказ на повреди

Во периодот од 17-21/22.05.2018 година во тренинг центарот Солферино во Струга, во рамки на проектот за прва помош,а...>>


Меѓународен тренинг вежба за одговор во случај на поплави “Кресна 2018”

Во периодот од 14-18.05.2018 година во околината на Кресна, Република Бугарија, во организација на Црвен крст Бугарија, се...>>


Честит 21 мај – ден на осамостојувањето на Црвениот крст на Република Македонија

Почитувани, Дозволете ми од името на Црвениот крст на Република Македонија на сите наши волонтери, членови и вработени...>>


21 мај – Ден на осамостојување на Црвениот крст на Република Македонија

Годините минувале а Црвениот крст се повеќе се оспособувал да ги врши хуманитарните цели и задачи да дава...>>


Ден на Дирекција за заштита и спасување

По повод 13 години од формирање на Дирекцијата за заштита и спасување, на 14 мај се одржа конститутивна...>>


ПХВ финална работилница-2018 година

Изминатиот викенд,  11 до 13 мај, во Тренинг центарот Солферино- Струга се одржа ПХВ финална работилница. 54 младинци,...>>


Симулациона вежба со Македонски Телеком

Црвениот крст на Република Македонија на барање на организаторот, компанијата Македонски Телеком  во соработка со Противпожарната единица на...>>


< врати се назад