Архиви за јуни2018

Доделена помош од компанијата ВИТАЛИА

Компанијата ВИТАЛИА донираше 4 тони свои производи на Црвениот крст на Република Македонија за реализирање на хуманитарни цели,...>>


Учество на тренинг за системот на Европската унија за цивилна заштита и хуманитарна помош

Во периодот од 17-22 јуни претставник на Црвен крст на Р Македонија зеде учество во тренингот на Европскиот...>>


СИМУЛАЦИСКА ВЕЖБА ЕВАКУАЦИЈА “АЏИБАДЕМ СИСТИНА“

Во организација на Дирекцијата за заштита и спасување на 22-23 јуни 2018 година, се одржа работилница на тема...>>


Меѓународен ден на бегалците

За разлика од тензичното 2015 и 2016 на граничните премини и во транзитните центри, годинешниот Меѓународен ден на...>>


„Биди тука за другите. Дарувај крв. Сподели живот”

Секоја година, земјите од целиот свет го слават Светскиот ден на крводарителството 14 Јуни. Преку разновидни настани организирани...>>


Обука за нови спасители

Уште една успешна обука  реализирана од Центарот за безбедност на вода – Црвен крст на град Скопје. Црвениот...>>


Одржана обука за ориентери

Во периодот 11-13.06.2018 година во х.Солферино во Струга, се одржа обука на 35 ориентери, претставници од општинските организации...>>


ЧЕСТИТ РАМАЗАН БАЈРАМ

Црвениот крст на Република Македонија на сите верници од исламска вероисповест им го честита големиот верски  празник Рамазан...>>


14 Јуни – Светски ден на крводарителството

На 14 јуни традиционално ширум светот се одбележува Светскиот ден на крводарителството. Настаните кои се организираат имаат за...>>


Црвениот крст на Република Македонија – Скопје јавно објавува

Барање за прибирање понуди бр.1/2018   Набавувач: Црвен крст на Република Македонија, со седиште на Бул. Кочо Рацин...>>


< врати се назад