Архиви за септември2018

1 октомври – Меѓународен ден на старите лица

Црвениот крст на Република Македонија и оваа година се вклучува во одбележување на 1октомври – Меѓународен ден на...>>


Состанокот со претставници на партнерите на регионалниот проект “Преземање акција за социјално вклучување на постарите лица”

Во рамки на Регионалниот проект “Преземање акција за социјално вклучување на постарите лица”, финансиран од Европската унија,  поддржан...>>


Успешна реализација на 27-тиот државен натпревар по Прва Помош

Црвениот крст на Република Македонија на 22. 09. 2018 година по 27 – ти пат го организираше државниот...>>


Учество во семинар на тема “Меѓународна безбедност и имплементација на Меѓународното хуманитарно право”

Во период од 19 – 20 септември 2018 година, Министерството за одбрана организираше семинар на тема “Меѓународна безбедност...>>


Симулациска вежба – “Сеопфатен одговор Водно 2018“

Во периодот од 17-21 септември 2018 година во Домот на АРМ во Скопје, согласно програмата цивилна воена соработка...>>


10 години соработка на Црвен крст на град Скопје и Американската амбасада во Скопје, 10 години во служба на хуманоста

Низ изминативе десет години, преку заедничката иницијатива на Црвен крст на град Скопје и Амбасадата на САД во...>>


Превенција од трговија со луѓе во со акцент на миграции

Црвениот крст на Република Македонија (ЦКРМ) изминатите години активно дејствува на полето Трговија со луѓе со акцент на...>>


ПХВ НЕДЕЛА

Неделата на ПХВ (Промоција на хумани вредности) со одлука на РО на ЦКРМ се одбележува од 2012 година...>>


Американскиот национален ден на служба и сеќавање на жртвите 11 септември

Денес, на 18-ти Септември 2018 година, Амбасадата на Соединетите Американски Држави во Скопје, го одбележа Американскиот национален ден...>>


11-ти Септември

Почитуван Г-дин Џес Бејли Амбасадор на САД во РМ,почитуван Г-дин Талат Џафери Претседател на Собранието на РМ, пратеници...>>


Учество на работилница на тема „Геопросторни подготовки за одговор при катастрофи“

Во периодот од 10 -12 септември во Струга во организација на Центарот за управување со кризи,  Црвениот крст...>>


27-ти Државен натпревар по прва помош

На 22.09.2018 година во 10:00 часот на градскиот плоштад во Кичево, Црвениот крст на Република Македонија го организира...>>


< врати се назад