Архиви за октомври2018

108 години од смртта на Анри Динан

Анри Динан го заврши своето земно постоење на 30 октомври 1910 година. Од него останува извонредна визија за светот...>>


Дисеминациска сесиja за студентите од МИТ Универзитетот

Согласно потпишаниот меморандум за соработка на Црвениот крст на Република Македонија со МИТ Универзитетот, Црвениот крст на Република...>>


Обуки за заштита и самозаштита во случај на катастрофи наменети за деца од градинки

Црвен крст на Република Македонија, во рамките на Програмата за подготвеност и дејствување при катастрофи, со финансиска поддршка...>>


Европската мрежа на друштвата на Црвениот крст и Црвената полумесечина за психосоцијална поддршка

Во Лозен, Бугарија, во периодот од 26-28,10,2018 година се одржа годишна средба на Европската мрежа на друштвата на...>>


Уште еден голем успех на БОБ Црвен крст Охрид

Сите 57 учесници на VI-от Национален Бреинобреин натпревар што се одржа на 21 октомври (недела) во Скопје во...>>


Работилница со новинари

Црвениот крст на Република Македонија нa 22 октомври 2018 со поддршка на Меѓународниот Комитет на Црвен крст организираше работилница...>>


Застапување и комуникација пред медиумите

Црвениот крст на РМ и здружението Хуманост во рамки на Регионалниот проект „Преземање на активности за социјална инклузија...>>


18 Октомври – Европски ден на борба против трговија со луѓе

Црвениот крст на Република Македонија како член на Секретаријатот на Националната комисија за борба против трговија со луѓе...>>


Кампања по повод 16 Октомври –Денот на гладта

Црвен крст на Република Македонија по повод 16 октомври – Денот на гладта организира кампања под мотото „Помислете...>>


Светски ден на бездомништво

По повод светскиот ден на бездомништвото 10-ти октомври, во пунктот за бездомници – Момин Поток пригодно се одбележи...>>


Покана за работилница – Информирање и комуникации во кризни состојби

Почитувани медиуми,   Црвениот крст на Република Македонија како најголема хуманитарна организација во повеќе наврати во изминатиот период...>>


Обуки за заштита и самозаштита во случај на катастрофи наменети за персонал во градинки и основни училишта

Црвен крст на Република Македонија, во рамките на Програмата за подготвеност и дејствување при катастрофи, со финансиска поддршка...>>


Посета на амбасадорот на Албанија во РМ

На 08 октомври 2018 година во посета на Црвениот крст на Република Македонија беше амбасадорот на Албанија во...>>


< врати се назад