Архиви за ноември2018

Д-Р САИТ САИТИ ИМЕНУВАН НА ФУНКЦИЈАТА ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР НА ЦРВЕН КРСТ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ЗА МАНДАТЕН ПЕРИОД 2018-2022

Раководниот одбор на Црвениот крст на РМ на својата седница од 28.11.2018 година го именува д-р Саит Саит...>>


23 години Црвен крст на РМ рамноправен член на Меѓународната федерација на националните друштва на Црвен крст и Црвена полумесечина

Да се потсетиме на овој ден кога во 1995 година  Црвениот крст на Република Македонија стана рамноправен член...>>


Регионална работилница за управување со катастрофи

Во периодот од 21 – 23.11.2018 година во Тренинг центарот на Црвен крст Солферино во Струга, Република Македонија,...>>


Симулациски вежби за евакуациja на градинки во Скопје и Гевгелија

Црвен крст на Република Македонија, во рамките на Програмата за подготвеност и дејствување при катастрофи, со финансиска поддршка...>>


Симулациски вежби за евакуациja на основни училишта во Гевгелија

Црвен крст на Република Македонија, во рамките на Програмата за подготвеност и дејствување при катастрофи, со финансиска поддршка...>>


Работна средба на Раководниот одбор на Црвен крст на РМ и Националниот совет на Бугарски Црвен крст

Во период од 22-24 ноември 2018 година во посета на Црвен крст на Република Македонија беше делегација од...>>


Посета на делегација на Бугарски Црвен крст во Црвен крст на Република Македонија

На 22 ноември 2018 во посета на Црвен крст на Република Македонија беше делегација од Бугарски Црвен крст...>>


Работилница со претставници на медиумите

Црвениот крст на Република Македонија и Хуманост на 19 ноември 2018 во просториите на Црвениот крст на Република...>>


Регионален состанок на тема *Воспоставување на семејни врски*

Од 12 до 15 ноември во Белград се одржа четвртата по ред Регионална средба на 10-те национални друштва...>>


„Недела на грижа на старите лица“

Црвениот крст на Република Македонија од 19 до 25 ноември 2018 година ја одбележува  „Неделата на грижа на...>>


Симулациски вежби на територија на општина Центар, општина Ѓорче Петров, општина Кисела Вода, општина Чаир, општина Гази Баба

Црвен крст на Република Македонија, во рамките на Програмата за подготвеност и дејствување при катастрофи, со финансиска поддршка...>>


Посета на Црвениот крст на Република Македонија од претставници на МФЦК/ЦП и Италијански Црвен крст

Во периодот 7-8 Ноември Црвениот крст на Република Македонија беше посетен од страна на Seija Tyrninoksa – Раководител...>>


Обука за заштита и воспоставување семејни врски

Во рамките на проектот за заштита, поддржан од Меѓународниот Комитет на Црвен крст, на 31 октомври и 01...>>


< врати се назад