Архиви за декември2018

НОВОГОДИШНО ОБРАЌАЊЕ НА ГЕНЕРАЛНИОТ СЕКРЕТАР Д-Р САИТ САИТИ

Почитувани, Се наоѓаме на истекот на една успешна година исполнета со големи предизвици и бројни активности на нашата...>>


Општествената одговорност деловен императив и глобална идеа

Денес, на 19.12.2018 година Црвениот крст на Република Македонија во Бест Вестерн х. Турист, Скопје го организираше 9-от...>>


ПАРТНЕРСКИ СОСТАНОК НА ЦРВЕНИОТ КРСТ НА РМ

Почитуванa Министeрке, Почитувани соработници и партнери на Црвениот крст, Почитувани дами и господа, Добредојдовте на Партнерскиот состанок кој...>>


Перспективи во крводарувањето во РМ

Во рамки на првиот стручен симпозиум на тема „Перспективи во крводарувањето во РМ“, кој се одржа на 17...>>


Црвен крст добитник – најдобар сајт за невладини организации за 2018

На 13 декември 2018 година во EУ инфо центарот во организација на дигиталната маркетинг агенција Media Solutions беа...>>


Пријави бездомно лице!

Ве молам споделете и помогнете. Доколку забележите бездомно лице, пријавете во центрите за социјална работа и Црвен крст....>>


Регионална конференција „Иницијатива за социјално вклучување на старите лица во Западен Балкан“

Во рамките на Регионалниот проект „Иницијатива за социјално вклучување на старите лица во Западен Балкан“, на 11 и...>>


Одржана обука на тренери – мултипликатори за психолошка прва помош и психосоцијална поддршка во итни состојби

Во периодот 7-9 декември во Белград, Србија, претставници од Црвен крст на Република Македонија, Србија и Хрватска имаа...>>


Подобрување на социјализацијата на деца и млади со посебни потреби

Црвениот крст на Република Македонија во рамките на проектот „Подобрување на социјализацијата на деца и млади со посебни...>>


“Безбедни школи и градинки“ ЕРАСМУС+

Во организација на Австриски Црвен крст во периодот од 28.11. до 1.12.2018 година во Австрија – Виена се...>>


5-ти декември – Светски ден на волонтерството Волонтерите градат стабилни заедници

На  4 декември во 11:00 часот во просториите на Музеј на град Скопје се организираше Конференција за волонтерство...>>


< врати се назад