Архиви за јануари2019

Финална работилница „Преземање на акција за социјална инклузија на старите лица“

Во рамките на Регионалниот проект „Преземање на акција за социјална инклузија на старите лица“, од 25 до 27...>>


15 крводарителски акции и 4 434 единици крв во спомен на Тоше

На 25.01.2019 година, во Дом на АРМ, по петнаесети пат беше реализирана голема крводарителска акција посветена на големиот...>>


Подготвителна работилница за ЦКА-ПХВ инструктори

На 27 јануари во Црвен крст на град Скопје се одржа подготвителна работилница за инструкторите во рамките на...>>


Безбедни училишта и градинки

Проектот  “Безбедни училишта и градинки“ финансиски подржан од ЕРАЗМУС+ програмата се однесува на климатските промени, честите екстремни ситуации...>>


ОБЕЗБЕДУВАЊЕ НА ТРАДИЦИОНАЛНИОТ ПРАЗНИК БОГОЈАВЛЕНИЕ ВОДИЦИ 2019

Традиционално, Црвен крст на град Скопје  и оваа година даде логистичка и медицинска поддршка во обезбедувањето на верскиот...>>


Започна ЦКА-ПХВ циклусот за 2019 година

На 15 и 17 јануари се одржаа работилници  за лицата кои се избрани од страна на своите ООЦК...>>


Хуманитарна помош за Танушевци

Тимот за спасување на планина на Црвен крст на град Скопје, во рамките на своите програмски активности, на...>>


ДИСТРИБУЦИЈА НА ХУМАНИТАРНА ПОМОШ ВО ЗИМСКИ УСЛОВИ

Членовите на тимот за спасување на планина, кои се дел од Единицата за одговор при катастрофи на Црвениот...>>


Хуманитарна помош за Брест и Малино маало

Црвениот крст на Република Македонија во соработка со АРМ на 12 јануари 2019 г. до завеаните скопски села...>>


< врати се назад