Архиви за февруари2019

Задоволство ни е да објавиме дека по деветти пат @Комерцијална банка АД Скопје ја продолжува финансиската поддршка како...>>


Клуб на дисеминатори по МХП при Црвен крст на РМ

На 19.02.2019 година, Црвен крст на Република Македонија формираше Клуб на дисеминатори по Меѓународно хуманитарно право (МХП). Клубот...>>


Oбука на врснички едукатори за превенција од трговија со луѓе

Во периодот 14-17,02,2019 година во Центарот за обука на кадри „Солферино“ во Струга, се одржа работилница за обука...>>


156 години од формирањето на МКЦК

Денес се навршуваат 156 години од формирањето на Меѓународниот комитет на Црвениот крст. МКЦК е најстарата активна хуманитарна...>>


Црвениот крст на РМ ќе им додели парична помош во висина од 30.000,00 денари на семејствата на загинатите граѓани

Црвениот крст на Република Македонија уште еднаш длабоко сочувствува со семејствата на загинатите и повредени граѓани во трагичниот...>>


СОЧУВСТВО

Неизмерна е болката и тагата и нема зборови што можат да бидат утеха за тешката сообраќајна несреќа на...>>


Спроведена обука за заштита и самозаштита во случај на катастрофи за персонал

Во рамките на програмските активности на програмот за подготвеност и дејствување во случај на катастрофи, на 12.02.2019 година...>>


Теорија и практични знаења во Црвениот крст-ПХВ во акција

Во изминатите десетина дена 1050 младинци од целата држава добија обука за дисеминација на Црвениот крст, преку моделот...>>


Пунктот за бездомници

Пунктот за бездомници и оваа година ги отвори вратите на лицата на кои тоа им беше и сеуште...>>


Хуманитарна помош во вредност од 85.000 евра

Црвениот крст на Република Македонија во соработка со Турската Црвена полумесечина на 03 февруари 2019 година дистрибуираше дел...>>


< врати се назад