Архиви за март2019

Одржана работилница за психолошка прва помош и психосоцијална поддршка

Во периодот 22-24,03,2019 година во Центарот за обука на кадри „Солферино“ во Струга, се одржа работилница за споделување...>>


Соработка со BETTY аптеки

На 18 март 2019 Црвениот крст на Република Македонија и BETTY аптеките потпишаа меморандум за соработка со цел...>>


Признанија од „Сите сити“ за Црвениот крст

На настанот кој се одржа на 19 март 2019 година во организација на Здружението „Ајде Македонија“, беа доделени...>>


Oбукa за личен асистент

Црвен крст на град Скопје Ве информира дека Агенцијата за вработување на РМ ги повикува сите евидентирани невработени...>>


17-март –Ден на формирањето на Црвениот крст на РМ и Ден на крводарителството во РМ

Во пресрет на 17-март –Ден на формирањето на Црвениот крст на Република Македонија и Ден на крводарителството во...>>


17 март ден на формирањето на Црвениот крст на РМ и ден на крводарителството во РМ

Црвен крст на Република Македонија одбележува 74 години од своето постоење и 24 години од полноправно членство во...>>


Дисеминациски сесии со Армијата на РМ и граничната полиција од Регионален центар за гранична полиција Север

Согласно со потпишаниот договор за соработка на Црвениот крст на Република Македонија со Министерството за Одбрана на Република...>>


Одржана5-та регионална средба за проектот „Психолошка прва помош и психосоцијална поддршка во комплексни итни ситуации“

Во рамките на проектот „Психолошка прва помош и психосоцијална  поддршка во комплексни итни ситуации“ поддржан од ЕУ во...>>


Едукации и за најмалите ѕвезди

Црвен крст на Република Македонија преку Општинските организации на Црвен крст и Црвен крст на град Скопје врши...>>


Посета на обука на едукатори за превенција од трговија со луѓе на Црвен крст на Србија

Во хотел „Кристал“ – Златибор, Србија, во периодот 04-08,03,2019 година се одржа обука на врснички едукатори за превенција...>>


Состанок со Службите за барање на национални друштва на Црвен крст и Црвена полумесечина на тема *Странски борци и нивните семејства

Службата за барање на Црвениот крст на РМ веќе една година наназад работи со случаи кои се врска...>>


< врати се назад