Архиви за април2019

Дисеминациски состанок со стручната служба на Црвен крст на Република Македонија во рамките на проектот ЕРАЗМУС+ “Безбедни училишта и градинки“

Во рамките на проектот  “Безбедни училишта и градинки“ финансиски подржан од ЕРАЗМУС+ се одржа дисеминациски состанок на стручната...>>


ЦРВЕНИОТ КРСТ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ПО ПОВОД ГОЛЕМИОТ ВЕРСКИ ПРАЗНИК ВЕЛИГДЕН НА СИТЕ ХРИСТИЈАНСКИ ВЕРНИЦИ ИМ ГО ЧЕСТИТА ПРАЗНИКОТ.


Дисеминациски состанок за презентација на проектни алатки за психолошка прва помош и психосоцијална поддршка со национални чинители

На 22,04,2019 година во просториите на Црвен крст на Република Македонија се одржа дисеминациски состанок за презентација на...>>


Одржана комеморација за Д-р Милчо Трајков

На 19 април 2019 година во 11:30 часот во Општина Велес се одржа комеморација по повод смртта на...>>


BO СЕЌАВАЊЕ

По кратко боледување денес на 18.04.2019 година на 65 годишна возраст почина поранешниот претседател на Црвениот крст на...>>


Работен состанок во рамките на проектот “Безбедни школи и градинки“ финансиски подржан од ЕРАСМУС+ програмата

Во организација на Хрватски Црвен крст во периодот од 11 – 12.04.2019 година во Загреб, Хрватска се одржа...>>


Недела на солидарност 15 – 21 април 2019

На 15 април 2019 година Црвениот крст на Република Македонија во соработка со Здружението„Сите сити“ одржа прес конференција...>>


Работна средба на Раководниот одбор на Црвен крст на РМ и Националниот совет на Бугарски Црвен крст

Во период од 12-14.04.2019 година во посета на Бугарски Црвен крст беше делегација од Црвен крст на Република...>>


Примена на стандардите за брендирање на Црвен крст на РМ

Црвен крст на Република Македонија на 09.04.2019 година во Црвен крст на Република Македонија – Општинска организација Битола...>>


Обучени мултипликатори за психолошка прва помош и психосоцијална поддршка

Во периодот 05-07,04,2019 година во Центарот за обука на кадри „Солферино“ во Струга, се одржа работилница за обука...>>


70 години од основањето на НАТО – крводарителска акција со припадниците на Aрмијата

Денот на НАТО е настан кој традиционално се одбележува во сите земји-членки во Алијансата, како и во земјите...>>


Трибина на ИДКНАС, 20-годишнината од егзодусот на косовските Албанци

Денес, во Институтот за духовно и културно наследство на Албанците во Скопје, беше обележана 20-годишнината од егзодусот на...>>


< врати се назад