Архиви за мај2019

ЦКА-ПХВ подготвителна работилница

Во период од 17 до 19 мај во Струга, се оддржа ЦКА- ПХВ подготвителна работилница, втора по ред...>>


Црвениот крст на Република Македонија објавува оглас за регрутирање на Практикант за односи со јавност

Почитувани,   Црвениот крст на Република Македонија објавува оглас за регрутирање на Практикант за односи со јавност:  ...>>


21 Maj – осамостојување на Црвениот крст на РМ

Годините минувале а Црвениот крст се повеќе се оспособувал да ги врши хуманитарните цели и задачи да дава...>>


Вечера ( ифтар ) заедно со деца без родителска грижа и самохрани мајки

На ден 20.05.2019 година, претставници на Црвен крст на Република Македонија учествуваа на вечера ( ифтар ) организирана...>>


Нови предавачи и демонстратори во семејството на Црвен крст

Во период од 18-19 мај во просториите на Црвен крст на Република Македонија беше одржана обука по прва...>>


Годишна Конференција за воспоставување семејни врски.

Во период од 14 – 16 мај, 2019 година во Катанија се одржа Годишна Конференција за Воспоставување семејни...>>


Посетата на делегација на Турска Црвена полумесечина

На 16 мај 2019 година, Црвен крст на Република Македонија ја посети делегација од Турска Црвена полумесечина. Цел на...>>


Посета на делегација на Баварски Црвен крст

На 15.05.2019 Црвениот крст на Македонија беше посетен од петочлена делегација на Германски Црвен крст од регионот Баварија....>>


Учество на меѓународна работилница “Управување со ризици и воспоставување на ефикасен систем за спасување – основа за безбеден авантуристички туризам”

Претставници на Црвен крст на Република Македонија на 14.05.2019 година учествуваа на меѓународната работилница “Управување со ризици и...>>


Дисеминациска сесија со претставници на АРМ

На 14,05,2019 година во касарната „Алексо Демниевски-Бауман“ во Велес, се одржа дисеминациска сесија за Движењето на Црвениот крст...>>


Посета на Хрватски Црвен крст

На покана на Извршниот претседател на Хрватскиот Црвен крст Роберт Маркт, Генералниот секретар на Црвен крст на Република...>>


Среќен прв роденден КОПЧЕ!

На 16 мај 2019 година прославуваме точно една година од отворањето продавницата за половна облека Копче. Една цела...>>


Дисеминациска сесија со Армијата на РМ

Согласно со потпишаниот договор за соработка на Црвениот крст на Република Македонија со Министерството за Одбрана на Република...>>


< врати се назад