Архиви за јуни2019

Работна средба во Армијата на Република Северна Македонија

На 24.06.2019 година делегација на Црвениот крст на Република Македонија, предводена од генералниот секретар д-р Саит Саити имаше...>>


Избрано ново раководство на младите на Црвен крст на РМ

На 22,06,2019 година се одржа изборно конститутивната седница на Советот на млади на Црвен крст на Република Македонија...>>


Форум за доброволно крводарителство

Од 21-22 јуни во хотел Сириус, Струмица се одржува Форум за доброволно крводарителство “Безбедна крв за сите” на...>>


160 години од битката кај солферино

Годинава се навршуваат 160 години од Битката кај Солферино која се случила на 24 јуни 1859, во северна...>>


ЦКА-ПХВ Пехар

Пехар во Охрид, во рамките на ЦКА-ПХВ програма-2019 година Се одржа 9-та по ред манифестација “ЦКА-ПХВ пехар”, која...>>


Работилница за имплементација на NICS

Претставници на Програмата за подготвеност и дејствување при катастрофи на Црвен крст на Република Македонија од 19 до...>>


Обука за воспоставување семејни врски и дисеминација

Во период од 16 до 18 јуни 2019 година Меѓународниот комитет на Црвен крст во соработка со Црвен...>>


Координативна средба со секретари

На 18 јуни 2019 во просториите на Црвениот крст на Република Македонија се одржа координативен состанок со секретарите...>>


14 јуни Светски ден на крводарителството

На 14 јуни традиционално ширум светот се одбележува Светскиот ден на крводарителството. Настаните кои се организираат имаат за...>>


Работилница за заштита и самозаштита во случај на катастрофи наменета за образовни институции

Програмот за подготвеност и дејствување во случај на катастрофи на Црвен крст на Република Македонија во соработка со...>>


Добредојде на новите предавачи и демонстратори по прва помош

Во период од 08-09 јуни во просториите на Црвен крст на Република Македонија беше одржана обука по прва...>>


Одржана работилница на клуб на дисеминатори за Меѓународно хуманитарно право (МХП)

Во периодот од 7 до 9 јуни 2019 год. во Струга се одржа работна средба на Клубот на...>>


< врати се назад