Архиви за јули2019

Средба на претседателот Пендаровски со генералниот секретар на Црвениот крст, Саит Саити

Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски, денеска прими делегација на Црвениот крст на Република Северна Македонија, предводена...>>


Обука за CASH трансфер

Во периодот од 15-17.07.2019 во Белград во организација на МФЦК се одржува тренинг/обука за CASH програма за поддршка...>>


КАМПАЊА ЗА ПРВА ПОМОШ – 11.07.2019

Почитувани дами и господа,   Црвениот крст е организација која работи на унапредување и заштита на здравјето на...>>


ЛЕНДИНГ СТРАНА за кампањата за прва помош

Црвениот крст на Република Македонија бесплатно ќе ги обучува граѓаните за укажување прва помош. Кампањата под мотото „Твоето незнаење чини живот“ наменета за возачите,...>>


Kампања за прва помош

Црвениот крст на Република Македонија на 11 јули 2019 година во 10:30 часот во отворениот простор после подвозникот...>>


Спроведена посета на општинските организации на Црвен крст Врање и Бујановац

Црвениот крст на РМ оваа година е проектен партнер за имплементација на Проект  „Предизвик за иновативно решение за...>>


Одржан национален камп за млади „100% Црвен крст“, 29.06-05.07.2019, Велестово, Охрид

Во периодот од 29 јуни до 5 јули, во Велестово, Охрид, се одржа национален камп за млади волонтери...>>


“Исхрана според крвни групи и здрав начин на живот”

Во рамките на Програмата за организирање и унапредување на крводарителството во Република Северна Македонија, во организација на Црвениот...>>


ПОДГОТВИТЕЛНА РАБОТИЛНИЦА ЗА ВЕЖБАТА „НАЦИОНАЛЕН ОДГОВОР 2019“

Претставници на Црвен крст на Република Македонија и на Општинската организација Штип, на 26.06.2019 година беа дел од...>>


Учество на 18-от Меѓународен фестивал на филмови на Црвениот крст и Здравството

Во периодот13-21,06,2019 година во Варна, Бугарија, се одржа 18-от по ред меѓународен фестивал на филмови на Црвениот крст...>>


< врати се назад