Архиви за август2019

155 години од првата Женевска конвенција

22 август 1864 година, усвоена е Женевска конвенција за заштита на ранетите во војна,која ги постави темелите на...>>


Денес е Светски ден на хуманоста

Денес е Светски ден на хуманоста. Денес ние им оддаваме почит на сите жени хуманитарки и сите #WomenInRed во нашето...>>


Седумдесет години од донесувањето на Женевски Конвенции од 12 август од 1949 година.

Годинава одбележуваме седумдесет години од донесувањето на Женевски Конвенции од 12 август 1949 година. Тие претставуваат хуманитарни правила...>>


< врати се назад