Архиви за септември2019

Меѓународен ден на старите лица

Црвениот крст на Република Северна Македонија и оваа година се вклучува во одбележување на 1октомври – Меѓународен ден...>>


Работилница за кризно комуницирање

Црвениот крст на Република Северна Македонија ( ЦКРСМ) на 24 септември 2019 со поддршка на Меѓународниот Комитет на Црвен...>>


Црвен крст во акција-Промоција на хумани вредности Црвен крст на Република Северна Македонија

Секоја година во рамките на програмата Црвен крст во Акција- Промоција на Хумани Вредности (ЦКА-ПХВ) се одбележува недела...>>


Одржан 28-ми државен натпревар на екипите по прва помош

Црвениот крст на Република Северна Македонија на 21 и 22 септември 2019 година во Битола го организираше 28-от...>>


Посета на делегација на Бирото за јавна безбедност

На 20.09.2019 Црвениот крст на Република Северна Македонија беше посетен од делегација на Бирото за јавна безбедност. Делегацијата...>>


Национален одговор 2019

Како дел од националниот систем за справување со кризи и катастрофи, Црвениот крст во периодот од 16-19 септември...>>


28 ДРЖАВЕН НАТПРЕВАР ПО ПРВА ПОМОШ

Црвениот крст на Република Северна Македонија на 21 и 22 септември 2019 година во Битола го организира 28-от...>>


Работилница за мотивација и унапредување на доброволното крводарителство

Во организација на Црвениот крст на Република Северна во периодот од 13-15.09.2019 година во Струга се одржа работилница за...>>


Градење на капацитети за комуникација и координација за ефикасна подготвеност и одговор на Западен Балкан

Во организација на Меѓународна федерација на Црвен крст и Црвена полумесечина во периодот од 10- 12.09.2019 година во...>>


Замина уште еден голем активист и подржувач на Црвениот крст. По кратко боледување на ден 13.09.2019 почина Митко...>>


СВЕТСКИОТ ДЕН НА ПРВАТА ПОМОШ

Светскиот ден на Првата помош е можност да се промовира и застапува заложбата за поседување на знаење и...>>


10 години соработка – грижата за другите хуманоста на дело

Денес, на 11-ти септември 2019 година, Амбасадата на Соединетите Американски Држави во Скопје, го одбележа Американскиот национален ден...>>


Oбраќање на генералниот секретар Д-р Саит Саити

Почитувана  Г-ѓа Кејт Брнс Амбасадорка  на САД во Република Северна Македонија почитувани претставници на Амбасадата ,пратеници ,министри ,...>>


< врати се назад