Архиви за ноември2019

Собрани 2.467.000 ден од телефонските броеви

На 28.11.2019  во 11:00 часот во Four, Parkland Hospitality Group со поддршка на Црвен крст на Република Северна...>>


24 години Црвен крст на РСМ рамноправен член на Меѓународната Федерација на националните друштва на Црвен крст и Црвена полумесечина

Да се потсетиме на овој ден кога во 1995 година Црвениот крст на Република Северна Македонија стана рамноправен...>>


Пристигна хуманитарна помош во Драч

Црвениот крст на Република Северна Македонија Ве информира дека на 26.11.2019 година ја испрати првата хуманитарна помош во...>>


Хуманитарна помош за Албанија

Црвен крст на Република Северна Македонија и Програмата за подготвеност и одговор при катастрофи се подготвува за транспорт...>>


Соопштение

Почитувани, Црвениот крст на Република Северна Македонија изразува сочувство до граѓаните, семејствата и институциите на Албанија, за жртвите...>>


Одржана прва „Академија за млади“ на Црвениот крст на Република Северна Македонија

  Во периодот 20-22.10.2020 година во Хотел Солферино во Струга се одржа првата „Академија за млади“ на Црвениот...>>


„Превенција од трговија со луѓе“

Црвениот крст на Република Северна Македонија како сериозен партнер на државата во реализација на превентивните активности за борба...>>


Работилница за студенти „Вовед во Меѓународното хуманитарно право“

Црвениот крст на Република Северна Македонија во рамките на планираните активности на Клубот на дисеминатори на Меѓународното хуманитарно...>>


7.537 пациенти побарале помош од страна на волонтерите од Црвениот крст

Од едномесечно имплементирање на проектот „Водич во болница” во Kлинички центар “Мајка Тереза”, наjголема потреба од страна на...>>


Недела на грижа за старите лица

Современиот свет е во процес на демографска транзиција, не само во поглед на забавување на порастот на населението,...>>


Информација за учество на Регионален состанок на теми Служба за барање – Воспоставување на семејни врски и Заштита на податоци

Во периодот од 05 до 06 Ноември 2019 година во Белград се одржа Регионален состанок на кој согласно...>>


Учество на обука за фасилитатори за подготвеност за ефективен одговор при катастрофи

28 – 31.10.2019, Сутоморе, Црна Гора Во периодот од 28 до 31.10.2019 година, Александар Стојаноски, како претставник на...>>


< врати се назад