Архиви за декември2019

Предавање за улогата на Црвен крст во системот за управување со кризи наменета за студенти на Факултетот за безбедност Скопје

Согласно претходната долгогодишна и континуирана соработка со Факултетот за безбедност – Скопје при Универзитет „Св.Климент Охридски“- Битола, На...>>


Доделување на сертификати

Доделување на сертификати за имплементација на NATO SPS проект и организација на EADRCC вежба во 2020 година во...>>


Подобрување на социјализацијата на деца и млади со попреченост

Црвениот крст на Република Северна Македонија во рамките на проектот „Подобрување на социјализацијата на деца и млади со...>>


Viber стикери на Црвен крст

Црвен крст на Република Северна Македонија создаде свои Viber стикери за активностите кои истиот ги превзема. Вкупно 23те...>>


Доделување на благодарници

На 18.12.2019 година Црвениот крст на Република Северна Македонија додели благодарници на студентите кои учествуваа на работилница на...>>


10-ти Партнерски состанок на Црвениот крст

На 16.12.2019 година Црвениот крст на Република Северна Македонија во х. Мериот, Скопје го организираше 10-от Партнерски состанок....>>


ОРАЛНО ЗДРАВЈЕ

 Оралните заболувања представуваат едни од најчестите незаразни заболувања, и имаат влијание врз квалитетот на животот предизвикувајќи, болка, дискомфор,...>>


Учество на меѓународен тренинг за Регионален тим за одговор при катастрофи (RDRT)

Во периодот од 02 – 10.12.2019 година, претставници на Црвен крст на Република Северна Македонија во Истанбул, Турција,...>>


9.301,612 денари за настраданите од земјотресот во Албанија

Црвениот крст на Република Северна Македонија им се заблагодарува на сите граѓани, компании и институции во државата за...>>


Одбележување на Светскиот Ден на Волонтерството 5-ти декември

Волонтерството е важно средство за социјална вклученост и претставува важен пат кон градење на општествениот капитал во заедниците....>>


Доделени благодарници на тимовите кои помагаа по земјотресот во Албанија

Заменик претседателот на Владата и министер за внатрешни работи, Оливер Спасовски и заменик претседателот на Владата задолжен за...>>


< врати се назад