Архиви за март2020

Оперативен центар на Црвен Крст на Република Северна Македонија

  Оперативниот центар за одговор при катастрофи на Црвен крст на РСМ кој се наоѓа во Момин Поток...>>


Во овие тешки моменти важно е сите да помогнеме во рамки на своите можности и да си дадеме...>>


Денес е Светски Ден на ТБ 2020 година!

Секоја година, на 24 март го одбележуваме Светскиот Ден на Туберкулоза (ТБ) за да ја подигнеме јавната свест...>>


Донирана хуманитарна помош

Casino FlaminGo Hotel донираше околу 2 т. хуманитарна помош во овошје, зеленчук и прехранбени продукти, кои беа доставени во...>>


Активности на Црвен крст

Црвениот крст на РСМ уште од појавата на корона вирусот во нашата држава е присутен помеѓу населението со...>>


Црвениот крст на град Скопје во соработка со Пивара Скопје формира мобилни тимови за поддршка на ранливи категории граѓани  

Од утре (среда, 18 март 2020), Црвениот крст на град Скопје, во соработка со Пивара Скопје, почнува со...>>


< врати се назад