Архиви за април2020

Донација од страна на министерот за надворешни работи Никола Димитров

Денес, во посета на Црвениот крст на Република Северна Македонија беше министерот за надворешни работи Никола Димитров. Министерот...>>


Светски ден за безбедност и здравје при работа

На Светскиот ден на безбедност и здравје при работа им оддаваме чест на сите здравствени работници. Тие несебично...>>


22 Април – Меѓународен ден на планетата

Целта на одбележувањето на „Денот на планетата Земја“ е да се подигне нивото на свесност кај нејзините жители...>>


1 година без нашиот претседател Др. Милчо Трајков

На денешен ден се навршува една година од смртта на нашиот претседател, хуманист Др. Милчо Трајков. Др. Трајков...>>


Почитувани,

Дозволете ми на почетокот да упатам благодарност до Општинските организации на Црвен крст и Црвен крст на град...>>


Црвениот крст го проширува обемот на своите активности како одговор на пандемијата од Ковид-19

Преку активирање на дополнителни мобилни тимови за поддршка на ранливи категории граѓани и обезбедување на неопходни материјали за...>>


Средба на претседателот Пендаровски со волонтерите на Црвениот Крст: Вие сте олицетворение на солидарноста во своето најдобро издание

Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски денеска во просториите на Црвениот крст се сретна и поразговара со...>>


СОЦИЈАЛНИОТ СЕРВИС ,,ДНЕВЕН ЦЕНТАР ЗА СТАРИ ЛИЦА И ЦЕНТАР ЗА ДАВАЊЕ ПОМОШ ВО ДОМАШНИ УСЛОВИ“ ВО КОНТИНУИТЕТ И ВО ВРЕМЕ НА ВОНРЕДНА СОСТОЈБА

Социјалниот сервис за грижа на стари лица поддржан од страна на Град Скопје непрекинато функционира и во време на вонредна...>>


Несекојдневна донација

Секој се обидува да го даде својот придонес, и на свој начин  да им ја олесни состојбата  во...>>


Елизабета Ѓоргиевска сопругата на претседателот на РСМ волонтер на Црвениот крст

Елизабета Ѓоргиевска сопругата на претседателот на РСМ волонтер на Црвениот крст одговара на телефонската линија за помош и...>>


< врати се назад