Архиви за мај2020

НОВА СОРАБОТКА СО ПРИЈАТЕЛИТЕ ОД РОШ МАКЕДОНИЈА

Компанијата Рош Македонија во перидот на КОВИД-19(коронавирус) започна нова соработка за поддршка на лицата кои се корисници на...>>


Хуманитарна помош за стари и изнемоштени лица по повод празникот Рамазан Бајрам

Во рамките на социјалниот сервис „Дневен центар за стари лица и центар за давање помош во домашни услови”...>>


21 Maj – осамостојување на Црвениот крст на РСМ

Годините минувале а Црвениот крст се повеќе се оспособувал да ги врши хуманитарните цели и задачи да дава...>>


Донација од Турска Црвена полумесечина

Во текот на денешниот ден, во координација и поддршка од Црвената турска полумесечина, пристигна донација од заштитна опрема...>>


Меѓународниот ден на медицинските сестри

Меѓународниот ден на медицинските сестри го слави нивниот придонес во општествата ширум светот.  Во моментов кога цел свет...>>


Факултетот за безбедност-Скопје и Црвениот крст на РСМ ќе соработуваат во градењето на системот за подготовка и одговор од катастрофи

Деканот на Факултетот за безбедност проф. д-р Никола Дујовски и проректорот на УКЛО проф. д-р Марјан Ѓуровски го...>>


Денес е Светски Ден на Црвен крст и Црвена полумесечина!

Денес  и секој друг ден да продолжиме да им аплаудираме на сите волонтери и вработени кои се справуваат...>>


Обраќање на претседателот на ЦКРСМ д-р Ромел Велев по повод 8 Мај Светскиот ден на Црвен крст и Црвена полумесечина

Додека светот продолжува да се справува со ширење на пандемијата со вирусот на КОВИД-19, 14 милиони активни волонтери...>>


< врати се назад