Архиви за јуни2020

161 год од битката кај Солферино

Годинава се навршуваат 161 год. од Битката кај Солферино која се случила на 24 јуни 1859, во северна...>>


ДОНАЦИЈА ЗА ЦАРИНСКАТА УПРАВА ОД ЦРВЕНИОТ КРСТ

Добрата меѓусебна соработка во време на пандемија Covid-19, Црвениот крст на РСМ на Царинската управа му донираше 2000...>>


Спроведени обуки за обучувачи на ППП

Црвениот крст на Република Северна Македонија на 13.06.2020 и 14.06.2020 спроведе 2 он-лајн обуки  за обучувачи по прва...>>


14 Jуни – Светски ден на крводарителството

На 14 јуни традиционално ширум светот се одбележува Светскиот ден на крводарителството. Настаните кои се организираат имаат за...>>


01 Јуни, Денот на згрижувачи

Запознајте ја…. Згрижувачката Џулијана имала позитивни примери во своето семејство преку роднини кои згрижувале деца и таа учела...>>


< врати се назад