Архиви за септември2020

ПХВ недела од 21 до 27 септември

Според традиционалниот календар на Црвениот крст на РСМ,  секоја година од 21 до 27 септември се одбележува “Недела...>>


Амбасадорката на САД во посета на логистичкиот центар на Црвениот крст

Амбасадорката на САД, Кејт Брнз денеска беше во посета на Центарот за логистика на Црвен крст во Момин Поток...>>


Време е за свет без туберкулоза!

Црвениот крст на Република Северна Македонија во периодот од 14-21 септември 2020 год. ќе ја одбележи Неделата на...>>


Светскиот ден на првата помош “Прва помош во услови на пандемија,,

Светскиот ден на првата помош се одбележува ширум светот секоја година во втората сабота во месец септември. Овој...>>


Oбука на врснички едукатори за превенција од трговија со луѓе

Во периодот 21-24,08,2020 година во Центарот за обука на кадри „Солферино“ во Струга, се одржа работилница за обука...>>


< врати се назад