Архиви за октомври2020

110 години од смртта на Анри Динан

Анри Динан го заврши своето земно постоење на 30 Oктомври 1910 година. Од него останува извонредна визија за светот...>>


Одржани работни средби со секретари од ООЦК/ЦКГС

Во периодот 20-22.10.2020 година во Централната канцеларија на Црвен крст на РСМ одржани се работни средби со секретари...>>


ОДРЖАН СЕМИНАР ЗА ЕДУКАЦИЈА НА МОТИВАТОРИ ЗА ДОБРОВОЛНОТО КРВОДАРИТЕЛСТВО НА СТУДЕНТСКА ПОПУЛАЦИЈА

Од 16-18 октомври 2020 година во хотел “Солферино” во Струга  се одржа семинар за едукација на мотиватори за...>>


Црвениот крст на Република Северна Македонија – Скопје јавно објавува Барање за прибирање понуди бр.1/2020

Црвениот крст на Република Северна Македонија – Скопје јавно објавува Барање за прибирање понуди бр.1/2020 Набавувач: Црвен крст...>>


18 Октомври – Европски ден на борба против трговија со луѓе

Трговијата со луѓе е сериозен општествен проблем и претставува најтешка форма на кршење на основните човекови права –...>>


Кампања по повод Недела на борба против гладта

Црвениот крст на Република Северна Македонија по повод Неделата на борба против гладта, од 16 до 22 октомври...>>


ЦКА-ПХВ недела, 21-27 септември

Цел на неделата: Промоција на култура, толеранција, мир и соживот меѓу младите 2020 година ќе биде запаметена како...>>


ОДРЖАН СЕМИНАР ЗА МОТИВАЦИЈА И УНАПРЕДУВАЊЕ НА ДОБРОВОЛНОТО КРВОДАРИТЕЛСТВО ВО РСМ

 Во период од 02-04 октомври 2020 година во хотел “Солферино” во Струга се одржа семинар за мотивација и...>>


Работна средба со претставници од Австриски Црвен крст

На 06.10.2020, во просториите на Црвениот крст на РСМ се оддржа средба со претставници од Австриски Црвен крст,...>>


Одбележување на Недела на млади на Црвениот крст на Република Северна Македонија

Младите на Црвениот крст на Република Северна Македонија во периодот од 01 -07 Октомври традиционално ја одбележуваат „Неделата...>>


Меѓународен ден на старите лица

Црвениот крст на Република Северна Македонија и оваа година се вклучува во одбележување на 1ви октомври – Меѓународен...>>


< врати се назад