Архиви за ноември2020

25 години Црвен крст на РСМ рамноправен член на Меѓународната Федерација на националните друштва на Црвен крст и Црвена полумесечина

Да се потсетиме на овој ден кога во 1995 година Црвениот крст на Република Северна Македонија стана рамноправен...>>


Одржан курс за обука на предавачи и демонстратори по прва помош за кандидати за возачи

Црвениот крст на Република Северна Македонија се труди и во време на пандемија со огромна внимателност да ги...>>


Недела на грижа за старите лица

Современиот свет е во процес на демографска транзиција, не само во поглед на забавување на порастот на населението,...>>


Уметникот Љубе Алексовски донираше 20 свои уметнички дела на Црвениот крст

По повод одбележувањето на 75 години од основањето на Црвениот крст на РСМ и одбележувањето 40 години богато...>>


Црвениот крст донираше два инкубатори за Детска клиника

Црвениот крст на Република Северна Македонија по повод 75 години од своето основање пред пандемијата спроведе кампања за...>>


< врати се назад