Архиви за декември2020

Информација за спроведување на супервизиски работилници за снаги и вештини на менаџирање на стрес за вработени и волонтери при ЦКРСМ

Црвениот крст на Република Северна  Македонија во рамките на проектот за поддршка на Црвен крст на Република Северна...>>


Нова проектна соработка

Црвениот Крст на Република Северна Македонија, во октомври 2020, започна нова проектна соработка со компанијата Business & Strategies...>>


„Среќа плус“

Државна Лотарија и Црвен крст стартуваат заедничка хуманитарна акција за поддршка на ранливи категории во борба против Ковид-19....>>


Помош и поддршка таму каде е потребно

„Црвениот крст на Република Северна Македонија преку Општинските организации активно го реализира Акцискиот план на Владата на РСМ...>>


Недела на забоздравствена заштита 15-21 декември 2020

Црвениот крст на Република Северна Македонија во периодот од 15-21 декември 2020 год. ќе ја одбележи Неделата на...>>


Онјалн вебинар на Црвен крст на РСМ по повод одбележувањето на Светскиот Ден на Волонтерство – 5 декември

На 4-ти декември, 2020 година Црвениот крст на РСМ организираше вебинар по повод одбележувањето на Светскиот Ден на...>>


Обраќање по повод 5-ти декември – Светски Ден на Волонтерството на Претседателот на Црвен крст на РСМ, проф.др. Ромел Велев

Почитуван Претседател на Република Северна Македонија, г.дин Стево Пендаровски Почитуван Генерален Секретар на Црвен крст на РСМ, др....>>


Поддршка на институциите во справување со COVID19

Црвениот крст на Република Северна Македонија, согласно Акцискиот план на Владата на РСМ донесен за справување со ситуацијата...>>


Недела на борба против ХИВ/СИДА

Согласно календарот на традиционални активности на Црвениот крст на Република Северна Македонија, во периодот од 1-7 декември 2020...>>


< врати се назад