Архиви за февруари2021

За спроведување на истражување на пазарот во Скопје и Дојран

Црвениот Крст на Република Северна Македонија објавува повик за ангажирање на експерт за подготовка на студии на истражување...>>


Тренинг за едукатори за промоција на хигиена и заштита од КОВИД19 поддржан од МФЦК/ЦП

Црвениот крст на РСМ во периодот од 19 до 21.02.2021 година во тренинг центарот Солферино во Струга, во...>>


Уметничка слика од Живко Поповски – Цветин

На 22.02.2021 година, поранешниот Претседател на Црвениот крст на Република Северна Македонија, г-дин Живко Поповски – Цветин, оствари...>>


#5CKA-PHV ‘Комуникација и јавно говорење”

На 18 февруари се одржа петтата ЦКА-ПХВ онлајн работилница со наслов „ Комуникација и јавно говорење “. Истата...>>


Работилница за развивање на Тим Македонија 19-21.02.2021 – Струга

Во рамките на проектот „Активности за одговор на КОВИД -19 во Република Северна Македонија“ поддржан од Меѓународна федерација...>>


Одбележување на Недела на борба против срцевосадови заболувања

(21 до 28 февруари 2021 година) Согласно календарот на традиционални активности на Црвениот крст на Република Северна Македонија,...>>


Вакцинација Ковид-19

6 волонтери на Црвен крст на град Скопје, поделени во три смени, во период од 08.00 до 20.00...>>


158 години од формирањето на МКЦК

Денес се навршуваат 158 години од формирањето на Меѓународниот комитет на Црвениот крст. МКЦК е најстарата активна хуманитарна...>>


Зајакнување на капацитетите на волонтерите

Црвениот крст на Република Северна Македонија, во рамки на проект „Справување од последици од КОВИД 19“, финансиран од...>>


Грижа за себе

На 11.02.2021 се оддржа четвртата ЦКА-ПХВ онлајн работилница со наслов „Грижа за себе“. Истата беше реализирана од страна...>>


Почитувани,   Согласно најавата за студен бран во наредната недела, би било добро на социјалните мрежи да се...>>


Во тек е обука за негуватели за помош и нега на стари лица и лица со попреченост – подржана од Business and Strategies in Europe – B&S Europe

Во рамки на  новиот циклус обуки за  акредитираната програма „Негувател/ка за помош и нега на стари лица и...>>


< врати се назад