Архиви за март2021

Исклучи ги светилките – #EarthHourMK 2021

Придружи ни се на нас и на милионите луѓе ширум светот, заеднички да испратиме порака за спас на...>>


Започна тридневната обука за воспоставување на пилот-фазата на сервисот Итно копче во Црвениот крст на Република Северна Македонија

Црвениот крст на Република Северна Македонија во рамките на проектот ,, Развој на деловни услуги  за интегрирана грижа...>>


Светски ден на туберкулозата (ТБ) 24 март

Црвениот крст на Република Северна Македонија секоја година на 24 март го одбележува Светскиот ден на туберкулозата  со...>>


Спроведен курс за предавачи и демонстратори по прва помош за кандидати за возачи

Црвениот крст на Република Северна Македонија 20-21.03.2021 година ја одржa втората курсна настава за 2021 година за демонстратори...>>


Обраќање на претседателот на Црвен крст на РСМ, проф.др. Ромел Велев по повод 17 март, Ден на формирањето на Црвениот крст на РСМ и Ден на крводарителството во РСМ

Почитувани, Денес, кога Црвениот крст на Република Северна Македонија го одбележува својот роденден како и денот на крводарителството,...>>


17 март ден на формирањето на Црвениот крст на РСМ и ден на крводарителството во РСМ

Оваа година Црвениот крст на Република Северна Македонија одбележува значајни 76 години од своето основање и 26 години...>>


Supporting INclusive development of community-based long-term CARE services through multi-stakeholder participatory approaches (InCARE) – финансиран од Европската комисија во рамките на „“EaSI PROGRESS AXIS’’.

Црвениот крст на Република Северна Македонија, во ноември 2020 ја започна како партнер  реализацијата на проектот „Поддршка на...>>


Support facility to mitigate Covid-19 economic and psychological consequences for vulnerable categories of citizens – финансиран од Business & Strategies in Europe

Црвениот Крст на Република Северна Македонија, во октомври 2020, започна нова 6-месечна проектна соработка со компанијата Business &...>>


Integrated care and support service business development in the Red Cross of Republic of North Macedonia – финансиран од Австриска Агенција за развој (АДА), Австриски Црвен Крст, Швајцарски Црвен Крст

Како резултат на трендот на континуирано стареење се појавува се поголема потреба од развој на различни форми на...>>


Осма ЦКА-ПХВ онлајн работилница

На 11.03.2021 се одржа осмата ЦКА-ПХВ онлајн работилница со наслов „ Дигитална комуникација и комуникација на социјални мрежи...>>


Работилница за развивање на Тим Македонија

Во рамките на проектот „Активности за одговор на КОВИД -19 во Република Северна Македонија“ поддржан од Меѓународна Федерација...>>


< врати се назад