Архиви за април2021

Редовна дисеминација за службата

На 27 април се оддржа дисеминациска сесија на која присуствуваа нови вработени, колеги во редовите на нашата организација....>>


#14CKAPHV

На 22 април се оддржа четрнаесеттата ЦКА-ПХВ онлајн работилница со наслов „Човечкиот импакт врз животна средина “. Истата...>>


Светска недела на имунизација 2021 година – вакцините не зближуваат

24 – 30 април 2021 година Светската недела на имунизација се одбележува секоја година во последната недела од...>>


Дигитална недела на Солферино Академија на Меѓународната Федерација на Црвен крст и Црвена полумесечина, 19 – 23 април, 2021 година

Во периодот од 19 до 23 април, Солферино Академијата на Меѓународната Федерација на Црвен крст и Црвена полумесечина...>>


Повик за набавка на софтвер за следење (мониторинг) на Итно копче.

Црвениот крст на Република Северна Македонија, во рамките на  проектот „ Поддршка за инклузивен развој на услуги за...>>


Одбележување на Недела на хигиенизација

Согласно календарот на традиционални активности, Црвениот крст на Република Северна Македонија  во периодот од 08 до 15 април...>>


Светски ден на здравјето 2021 година – Градење на поправеден, поздрав свет

Светскиот ден на здравјето е глобален ден за подигање на јавната свест за здравјето кој се одбележува секоја...>>


Зајакнување на отпорноста на старите лица и лицата со попреченост за време на КОВИД-19 и идни катастрофи

Проектот „Зајакнување на отпорноста на старите лица и лицата со попреченост за време на КОВИД-19 и идни катастрофи“...>>


#11CKAPHV

На 01.04.2021 се оддржа единаесетата ЦКА-ПХВ онлајн работилница со наслов „Еко Прва Помош“. Истата беше реализирана од ПХВ...>>


Доделување на сертификати за успешно завршена обука за негуватели на стари лица и лица со попреченост и дополнителен настан за нивна промоција на пазарот на труд.

На 01.04.2021, во просториите на Црвениот крст на Република Северна Македонија, беа доделени Сертификати за Негуватели на стари...>>


Благодарници за нашите средношколци херои

Црвениот крст на РСМ во соработка со ИТМ и во време на пандемија организираа крводарителски акции во средните...>>


ПРОМОЦИЈА НА 15-ТЕ КАНДИДАТИ КОИ ЈА ПОМИНАА ОБУКАТА ЗА НЕГУВАТЕЛИ

Во рамки на  проектот за ублажување и надминување на економските и психолошки последици предизвикани од КОВИД-19 пандемијата, финансиран...>>


< врати се назад