Архиви за мај2021

Работилница за прва психолошка поддршка

Во периодoт од 19-23 Maj 2021, Хрватскиот Црвен крст организираше работилница за прва психолошка поддршка во време на...>>


Спроведен курс за предавачи и демонстратори по прва помош за кандидати за возачи

Црвениот крст на Република Северна Македонија како организација има долгогодишно искуство и традиција во областа на едукација на...>>


Посета на Бугарскиот Црвен крст

На покана на Бугарскиот Црвен крст во периодот 28-29.05.2021 година Генералниот секретар на Црвен крст на Република Северна...>>


Посета од страна на делегација на Меѓународниот комитет на Црвен крст

На ден 27.05.2021 година во просториите на Црвен крст на РСМ се одржа посета од страна на делегација...>>


#18CKAPHV

И веќе подготвени за овој четврток, осумнаесеттата работилница, 27 мај во 20.00 часот. Ве покануваме да бидете со...>>


#17CKAPHV

На 20.05.2021 се оддржа седумнаесеттата ЦКА-ПХВ онлајн работилница со наслов “ Основи на Меѓународно Хуманитарно Право “. Истата...>>


21 Maj – осамостојување на Црвениот крст на РCМ

Годините минувале а Црвениот крст се повеќе се оспособувал да ги врши хуманитарните цели и задачи да дава...>>


Средба со учесниците кои ги поминаа обуките за негуватели за стари лица и лица со попреченост во домашни услови во Струмица

На 20 Мај, 2021, во просториите на Регионалниот центар во Струмица, во рамките на проектот ,,Развој на деловни...>>


Секој еден заслужува помош!

Откако започнавме во 2015 година, не престанавме да даваме поддршка на мигрантите и бегалците кои транзитираат низ нашата...>>


Честит Рамазан Бајрам

Почитувани, Месецот Рамазан според учењето на исламот е период на духовно и телесно прочистување, време за добри дела,...>>


Обраќање по повод 8-ми мај – Светски Ден на Црвен крст и Црвена полумесечина на претседателот на Црвен крст на РСМ,проф. д-р. Ромел Велев

Почитувани граѓани, медиуми, волонтери,донатори,партнери, дами и господа Секоја година во Меѓународното Движење на Црвен крст и Црвена полумесечина...>>


Oбраќање на претседателот на ЦКРСМ по повод 8 Мај, Светскиот Ден на Црвениот крст и Црвената полумесечина и на Неделата на Црвениот крст на РСМ од 8-15 Мај

Во пресрет сме на одбележувањето на 8 Мај, Светскиот Ден на Црвениот крст и Црвената полумесечина и на...>>


Зајакнување на отпорноста на стари лица и лица со попреченост од КОВИД 19

Во рамки на регионалниот проект „Зајакнување на отпорноста на стари лица и лица со попреченост од КОВИД 19...>>


< врати се назад