Архиви за јуни2021

44 ГОДИНИ ОД ДОНЕСУВАЊЕ НА ДВАТА ДОПОЛНИТЕЛНИ ПРОТОКОЛИ

ДОПОЛНИТЕЛНИ ПРОТОКОЛИ ОД 8 ЈУНИ 1977 КОН ЖЕНЕВСКИТЕ КОНВЕНЦИИ ОД 12 АВГУСТ 1949  Меѓународното хуманитарно право (МХП) претставува...>>


Посета од страна на преставници на Европската регионална канцеларија на МФЦК

Во периодот 29-01.07.2021 година Црвениот крст на Република Северна Македонија беше посетен од страна на претставници на Европската...>>


Вебинар за Комуникација при ризици и следење на гласини поврзани со КОВИД-19

На 30.06.2021 година во период од 10:00 до 11:30 часот од страна на Меѓународната Федерација на Црвен крст...>>


Прв меѓународен тренинг за Тренинг за Тренери по прва помош

Вo периодот од 22-26.06.2021, во Сутоморе, Црна Гора, во организација на Меѓународна Федерација на Црвен крст и Црвена...>>


СТУДИСКА ПОСЕТА НА АВСТРИСКИ ЦРВЕН КРСТ

Црвениот крст на Република Северна Македонија во периодот од 22 до 25 јуни 2021 година реализираше студиска посета...>>


Средба со Претседатели на Црвен крст ан Република Северна Македонија, Црвен крст на град Скопје и Општински организации на Црвен крст

Во периодот 24-26.06.2021 година во Центарот „Солферино“ во Струга, се одржа состанок со Претседатели на Црвен крст нa...>>


162 год од битката кај Солферино

Годинава се навршуваат 162 год. од Битката кај Солферино која се случила на 24 јуни 1859, во северна...>>


Главна планирачка конференција за 19-тата НАТО вежба „Северна Македонија 2021“ 7-17.06.2021 во Охрид

Во организација на Центарот за управување со кризи на РСМ, во периодот од 7-17.06.2021 година во Охрид се...>>


Доделување на благодарници во знак на благодарност

Црвениот крст на Република Северна Македонија по повод 14 Јуни – Светскиот ден на крводарителството, се приклучи кон...>>


Посета на делегација на УНФПА

На 11.06.2021 Црвениот крст на Република Северна Македонија беше посетен од делегација на УНФПА. Делегацијата ја предводеше Џон...>>


< врати се назад