Архиви за август2021

Подготовки за ПХВ недела

Започнувајќи од 2012 година, согласно традиционалниот календар на Црвениот крст, во месец септември се одбележува ПХВ неделата. Подготовките...>>


Помош од Македонски Телеком за граѓаните во опожарените области

Црвениот крст на Република Северна Македонија изразува голема благодарност до Македонски Телеком за поддршката на нашите сограѓани погодени...>>


157 години од првата Женевска конвенција

На 22 август 1864 година, усвоена е Женевска конвенција за заштита на ранетите во војна,која ги постави темелите...>>


Светски ден на хуманоста

Секоја година, Светскиот ден на хуманост се фокусира на одредена тема, собирајќи ги партнерите од целиот хуманитарен систем...>>


Работна средба со претставници на УСАИД

На ден 12.08.2021 година во Централната канцеларија на Црвениот крст на Република Северна Македонија се одржа средба со...>>


ПОВИК ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПОНУДИ НА ТЕХНИЧКА ОПРЕМА ЗА ВОСПОСТАВУВАЊЕ И ЦЕЛОСНА ФУНКЦИОНАЛНОСТ НА СОФТВЕР И УСЛУГА НА ИТНО КОПЧЕ ВО ЦКРСМ

Наслов на проектот: Развој на деловни услуги за интегрирана грижа и поддршка во Црвениот крст на Република Северна...>>


72 години од Женевските конвенции

Женевските конвенции кои се темел на меѓународното хуманитарно право беа усвоени пред 72 години, по Втората светска војна....>>


Црвениот крст на РСМ во помош и поддршка на Центарот за управување со кризи со дрон

Црвениот крст на РСМ во изминативе денови се вклучи во помош и поддршка за справување со пожарите на...>>


Продолжуваме со поддршка на терен во Делчево

Црвен крст на РСМ преку Општинска организација на Црвен крст Делчево и понатаму останува на терен за помош...>>


Помош на опожарено семејство во Делчево

Денес Црвен крст на РСМ преку Општинска организација на Црвен крст Делчево беше во посета кај семејството чија...>>


Отворен повик за прибирање на понуди за мониторинг аларм уреди за “Итно копче”

Црвениот крст на Република Северна Македонија во рамките на проектот ,,Поддршка за инклузивен развој на услуги за долгорочна...>>


Отворен повик за прибирање понуди за аларм уреди за “Итно копче”

Црвениот крст на Република Северна Македонија во рамките на проектот ,, Развој на деловни услуги за интегрирана грижа...>>


< врати се назад