Архиви за септември2021

Меѓународен ден на стари лица

По повод 1 Октомври – Меѓународниoт ден на старите лица Црвениот крст на Република Северна Македонија се приклучува...>>


Посета на Harald Fugger – Аташе во Австриското министерство за труд и социјална политика во Црвен крст на РСМ

Генералниот секретар на Црвениот крст на РСМ г-дин Саит Саити на 24.09.2021 година оствари средба со г-дин Harald...>>


Национален онлајн квиз по прва помош

Црвениот крст на Република Северна Македонија на 20 Септември 2021 го организираше првиот Национален онлајн квиз по прва...>>


Светски ден на прва помош – “Биди херој во твоето училиште и заедница!

Црвениот крст на Република Северна Македонија преку своите општински организации на Црвен крст  и Црвен крст на град...>>


11 ти Септември

Почитувана Г-ѓа Кејт Мери Брнз Амбасадорка на САД во Република Северна Македонија, Почитувани претставници на амбасадата, почитувани претставници...>>


Одбележување на Недела на борба против туберкулоза (14-21 септември)

Црвениот крст на Република Северна Македонија во периодот од 14-21 септември 2021 год. ќе ја одбележи Неделата на...>>


Светскиот ден на прва помош

Дали знаете дека секоја година Црвениот крст обучува повеќе од 20 милиони луѓе ширум светот за прва помош?...>>


Парична помош за семејствата на загинатите во пожарот во Ковид Центарот во Тетово

Црвениот крст на Република Северна Македонија уште еднаш длабоко сочувствува со семејствата на загинатите и повредените граѓани во...>>


Работилница за подготовка на план за активности за спроведување на процес за дистрибуција на финансиски средства преку кеш трансфер

Црвениот крст на Република Северна Македонија, во рамки на регионалниот проект „Зајакнување на отпорноста на стари лица и...>>


< врати се назад