Архиви за октомври2021

Билатерална средба

Во просториите на Црвениот крст на Република Северна Македонија, на 21.10.2021 година се оствари билатерална средба помеѓу Генералниот...>>


Тренинг обука на тема „Јакнење на капацитетите на националното друштво во програми за прва помош“

Во период од 17-21.10.2021 во Центарот за кадри и рекреации “Солферино” во Струга се спроведе работилница на тема...>>


Учествувајте во студијата на ЦКРСМ и кажете ни ги вашите ставови, искуства и очекувања поврзани со долгорочната нега!

Линк до студијата: https://lse.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_6nc3RoO51iB0Bng?Q_Language=MK Црвениот крст на Република Северна Македонија спроведува студија со група меѓународни академски, државни и...>>


Кампања по повод Недела на борба против гладта

Црвен крст на Република Северна Македонија и оваа година се вклучува во глобалните акции за борбата против гладта...>>


18 Октомври – Европски ден на борба против трговија со луѓе

Трговијата со луѓе е сериозен општествен проблем и претставува најтешка форма на кршење на основните човекови права –...>>


Одржан работен состанок со секретари на ООЦК/ЦКГС

На 14.10.2021 во просториите на хотел Маrriott во Скопје се одржа работен состанок на Генералниот секретар на Црвен...>>


Посета на Бугарски Црвен крст за размена на позитивни практики

Во периодот од 03-05 октомври 2021 година во Република Бугарија се реализираше дводневна посета на Бугарскиот Црвен крст...>>


Одбележување на Недела на борба против шеќерна болест

Црвениот крст на Република Северна Македонија традиционално ја одбележува Неделата на борба против шеќерната болест (дијабет) од 10-16...>>


Тренинг за психолошка прва помош и психо-социјална поддршка

Во периодoт од 03 – 06 Октомври 2021, Црвениот крст на Република Северна Македонија со поддршка на Меѓународната...>>


Учество на Тренинг за тренери за здравје во итни состојби

Во периодот од 5 до 7 Октомври 2021 година во Будимпешта, Унгарија регионалната канцеларија за Европа на Меѓународната...>>


ПОСЕТА НА АТИНА ВО РАМКИТЕ НА ПРОГРАМАТА REDPRENEUR

Во периодот од 4 до 7 октомври 2021, претставници од Црвениот крст на Република Северна Македонија ( Централна...>>


Посета во Албанија по повод одбележување на 100 години од основањето на Албанскиот Црвен крст

На 02.10.2021 година Претседателот на Црвен крст на Република Северна Македонија Ромел Велев и Генералниот секретар на Црвен...>>


< врати се назад