Архиви за ноември2021

Обука за врснички едукатори за превенција од болести на зависности

Црвениот крст на Република Северна Македонија организираше обука за врснички едукатори за превенција од болести на зависности. Обуката...>>


Спроведен курс за предавачи по прва помош за кандидати за возачи

Црвениот крст на Република Северна Македонија на 27 и  28.11.2021 година одржа обука за предавачи и демонстратори за...>>


ПСИХОСОЦИЈАЛНА ПОДДРШКА ЗА СЕМЕЈСТВАТА ПОГОДЕНИ ОД АВТОБУСКА НЕСРЕЌА ВО РЕПУБЛИКА БУГАРИЈА

Црвениот крст на Република Северна Македонија во рамки на системот за Психосоцијална Поддршка и Психолошка Прва Помош обезбедува...>>


26 години Црвен крст на РСМ рамноправен член на Меѓународната Федерација на националните друштва на Црвен крст и Црвена полумесечина

Да се потсетиме на овој ден кога во 1995 година  Црвениот крст на Република Северна Македонија стана рамноправен...>>


Тренинг за вработени и волонтери за пружање на прва психолошка помош во итни и хуманитарни ситуации и мирнодопски услови

Во периодот од 21-24 Ноември 2021, Црвениот крст на Република Северна Македонија со поддршка на Меѓународната Федерација на...>>


Почитувани,

Од името на Црвениот крст на Република Северна Македонија уште еднаш сакаме да изразиме длабоко сочувство и солидарност...>>


Работилница за менторска развојна програма на 8 ООЦК

Во рамките на иницијативата за развој на 8 Општински организации на Црвен крст (ООЦК) и утврдената динамика за...>>


Посета на првите дами на Република Полска и Република Северна Македонија во Црвениот крст на Република Македонија

Во рамки на официјалната посета на претседателот на Република Полска, г.дин  Анджеј Дуда, во Република Македонија, на 19...>>


Учество на првиот Национален саем за социјално претприемништво

Црвениот крст на Република Северна Македонија преку општинските организации на Црвениот крст и Црвен крст на град Скопје...>>


Финална работилница на програмата РедПренеур, поддржана од Австриска Агенција за развој и Австриски Црвен крст

Во периодот од 15 до 19 ноември 2021, во Виена, Австрија се оддржува финалната работилница за јакнење на...>>


< врати се назад