Архиви за декември2021

Новогодишно обраќање на Генералниот секретар на Црвен крст на РСМ

Почитувани граѓани, волонтери, корисници, пријатели и медиуми, Би сакал да Ви се обратам и во неколку реченици да...>>


ТРЕНИНГ ЗА ТРЕНЕРИ ЗА ЗДРАВСТВЕНА ГРИЖА ВО ИТНИ СОСТОЈБИ

Во периодот  од 26-ти до 30-ти декември 2021 година во центарот за едукација Солферино, Струга се одржува тренинг...>>


Проект “X-Stock: Зајакнување на прекугранична подготвеност преку заедничко управување со стоковите резерви наменети за итни и вонредни состојби во Југоисточна Европа”.

Во рамките на проектотот “X-Stock: Зајакнување на прекугранична подготвеност преку заедничко управување со стоковите резерви наменети за итни...>>


Одлични резултати на ПХВ програма за 2021 година

Оваа година преку програмата Црвен крст во акција-промоција на хумани вредности (ЦКА-ПХВ) беа реализирани вкупно 39 онлајн работилници....>>


Обезбедени наменски возила  на Црвениот крст на РСМ

Црвениот крст на Република Северна Македонија во рамки на проектот ,,Развој на деловни услуги за интегрирана грижа и...>>


ОДРЖАНА ОСНОВНА ПРОТИВПОЖАРНА ОБУКА

Во просториите на Центарот за подготвеност и одговор при катстрофи на ЦКРСМ, на 15 и 17 декември 2021...>>


Средба на Претседателот на Црвен крст на РСМ д-р Ромел Велев со Амбасадорката на Република Хрватска Нивес Тигањ

Во просториите на Амбасадата на Република Хрватска, на 17.12.2021 година се оствари средба помеѓу Претседателот на Црвениот крст...>>


Работилница за Теорија на промени во рамките на проектот InCARE

На 14.12.2021 година, во просториите на Центарот за Социјални претпријатија се одржа првиот дел од дводневната работилница  за...>>


Средба со семејства на починатите лица во пожарот од 08.09.2021 година во Ковид центарот во Тетово

На 11.12.2021 година делегација со претставници од Турската Црвена полумесечина, Швајцарската организација „For Children Smiles” и Црвениот крст...>>


Отворен Едукативен тренинг центар на Црвен крст на Република Северна Mакедонија за обука на возрасни во Скопје

Црвениот крст на Република Северна Македонија денес го отвори новиот Едукативен тренинг  центар за обука на возрасни во...>>


< врати се назад