септември 19, 2019

28 ДРЖАВЕН НАТПРЕВАР ПО ПРВА ПОМОШ

Црвениот крст на Република Северна Македонија на 21 и 22 септември 2019 година во Битола го организира 28-от по ред Државен натпревар на екипите по прва помош.

Оваа година Државниот натпревар по прва помош ќе се одржи под мотото Твоето незнаење чини живот”.  

На државниот натпревар по прва помош ќе земат учество 28 екипи, каде натпреварот ќе се одвива во две траектории, на секоја ќе настапат по 14 екипи, ќе се работи на 7 работни места од кои 4 работни места ќе бидат од првата помош на кои ќе бидат опфатени 12 повреди и една реанимација за срцево-белодробно оживување, две работни места ќе бидат со забавно рекреативен карактер и на едно работно место ќе има тематика за познавање од областа на дисиминација.

Свеченото отворање на Државниот натпревар на екипите по прва помош е предвидено на 21 септември 2019 година во 11:30 часот кај градскиот парк – Битола и натпреварот ќе се одвива од 11:00 – 17:30 часот, а прогласување на победници ќе биде на 22 септември 2019 во плоштад Магнолија – Битола

< врати се назад