ноември 15, 2019

7.537 пациенти побарале помош од страна на волонтерите од Црвениот крст


Notice: Undefined variable: sharify_buttons in /home/ckrm/public_html/wp-content/plugins/sharify/sharify.php on line 333

Од едномесечно имплементирање на проектот „Водич во болница” во Kлинички центар “Мајка Тереза”, наjголема потреба од страна на волонтерите, имаше во клиника за интерни болести- 2.111 пациенти, клиника за хируршки болести-1.362 пациенти, клиника за гинекологија и акушерство-1.296 пациенти, клиника за инфективни болести и фебрилни болести-1.057 пациенти, клиника за радиотерапија и онкологија-703 пациенти, клиника за кардиологија-665 пациенти и клиника за детски болести-343 пациенти. Вкупно 7.537 пациенти побарале помош од старана на волонтерите на Црвен крст на град Скопје.
Проектот се спроведува во соработка со Министерството за здравство на Република Северна Македонија и Црвениот Крст на Град Скопје.

15 волонтерите во унифорни на Црвен крст, се лоцирани на седум најфреквентни локации во комплексот Клиники, во периодот од 8:30 до 12 часот, секој работен ден.

< врати се назад