19 Qershor, 2023

Kupë për Kryqin e Kuq Kumanovë, Kavadar dhe Dellçevë

Në kuadër të programit PHV, më 16 qershor në h. Marriott – Shkup, Kryqit të Kuq Kumanovë, Kavadar dhe Dellçevë iu ndanë çmimi për vendin e parë dhe një kupë për arritjen e rezultateve më të mira në programin e sivjetshëm PVH. Nga gjithsej 151 projekte të vogla dhe 25 projekte diellore, këto tri organizata të Kryqit të Kuq Komunal kanë treguar rezultatet më të mira, pra kanë prodhuar nga tre projekte diellore secila.

Ndërsa organizatat komunale të Kryqit të Kuq Tetovë, Gjevgjeli, Probishtip, Ohër, Koçani, Demir Hisar, Resnjë, Veles, Negotinë, Radovish, Çair, Kisella Voda morën mirënjohje për projektet e bëra me diellin.

Kryqi i Kuq Tetovë, mori një mirënjohje të veçantë, e cila ndahet për herë të parë, për një projekt me diellin që pati promovim të dukshëm në nivel kombëtar.

Sekretari i përgjithshëm i Kryqit të Kuq të RMV, z. Sait Sait, i cili së bashku me Bordin Drejtues, ofron mbështetje për zbatimin e programit.

Të gjithë 1056 të rinjtë e përfshirë investuan 30185 orë vullnetare dhe treguan se janë liderë në humanizëm. Ata bënë lëkundje për personat me nevoja të veçanta, rinovuan shtëpi, mbollën pemë, rinovuan dhoma, bënë parqe me ulëse për të ndenjur, punuan në projekte ndërkulturore, mblodhën para për operacione të ndryshme të fëmijëve që kishin nevojë për të njëjtën gjë…ua lehtësuan jetën e përditshme, ndihmuan dhe ndryshuan jetën për mirë.

Ata ndryshuan rutinën e tyre të përditshme, dolën nga zona e tyre e rehatisë dhe u bënë një version më i mirë i vetes.

Urime për të gjithë të përfshirët në ciklin e sivjetshëm PVH për rezultatet e arritura në nivel lokal, pra edhe në nivel kombëtar.

< kthehu mbrapa