17 Shkurt, 2023

Mblidhen 30.378.353 denarë për popullsinë e lënduar dhe të prekur nga tërmeti katastrofik në Turqi dhe Siri

Deri më 16.02.2023 përmes linjave telefonike dhe nga Fondi i Solidaritetit të Kryqit të Kuq të RMV janë paguar gjithsej 30.378.353 denarë.

 

Kryqi i Kuq i RMV në Apelin e Federatës Ndërkombëtare të Kryqit të Kuq dhe Gjysmëhënës së Kuqe ka paguar 3,000 euro si ndihmë fillestare për popullsinë e prekur në Turqi dhe Siri, si dhe 20,000 euro në llogarinë e Gjysmëhënës së Kuqe turke.

 

Të gjithë personat juridikë dhe qytetarët e interesuar mund të dhurojnë ndihmë në të holla në:

            – Llogaria e Fondit të Solidaritetit të Kryqit të Kuq të RMV: 300000001327966, numri tatimor: 4030984271620 AD  Banka Komerciale,  duke shënuar: ndihmë për popullsinë e Turqisë dhe Sirisë.

            – Gjithashtu mund të dhuroni 100 denarë, duke telefonuar në numrat e telefonit 143 400 të Telekomit të Maqedonisë dhe A1.

            – Për dhurimin e mjeteve në valutë të huaj:

            NAME OF THE ORGANIZATION: RED CROSS OF THE REPUBLIC OF NORTH             MACEDONIAN

            BANK NAME: KOMERCIJALNA BANKA AD SKOPJE

            BANK ADDRESS: UL. ORCE NIKOLOV NO.3, 1000 SKOPJE, MACEDONIA

            BANK ACCOUNT: 300000000000133 25730522-11

            SWIFT CODE: KOBSMK2X

            IBAN CODE: MK07300701000001228

                       

Përveç ndihmës financiare, personat juridikë dhe fizikë, mund të dhurojnë edhe të mira materiale sipas listës së bashkëngjitur të nevojave për të ndihmuar popullsinë e prekur, udhëzuar nga Shteti turk dhe Gjysmëhëna e Kuqe Turke: tenda familjare dimërore, batanije, ngrohje elektrike/gaz, mushama për në tokë, mushama dimërore, thasë për fjetje, karrige çmontuese (e cila shndërrohet në shtrat), shtretër që palosen, fener me mbushje diellore, komplete kuzhine, produkte ushqimore dhe higjienike (sipas standardeve të ndihmës humanitare).

 

Detyrimisht të gjithë artikujt e dhuruar të jenë të rinj.

Përparësi t’u jepet (tendave familjare dimërore, mushamave, thasëve për fjetje, batanijeve).

< kthehu mbrapa