Главни вести

Соопштение за хуманитарната акција, 18.05.2014 година

Почитувани , Црвениот крст на РМ , Ве информира за текот на денешната акција: Количини на храна кои...>>


Соопштение за хуманитарната акција наменета за настраданите од поплавите во Србија и БиХ

Почитувани , Црвениот крст на РМ по превземените активности во текот на изминатиот ден Ве информира за следново:...>>


Соопштение за помош на настраданото население од поплавените подрачја во Србија и Босна и Херцеговина

Црвениот крст на РМ веднаш по појавата на природната катастрофа која ги зафати подрачјата на Србија и Босна...>>


Прва финална работилница Црвен крст во акција-Промоција на хумани вредности

Овој викенд во центарот Солферино во Струга се оддржa првата ПХВ финална работилница во циклусот 2013-2014 година. На...>>


8-МИ МАЈ -СВЕТСКИ ДЕН НА ЦРВЕН КРСТ И ЦРВЕНА ПОЛУМЕСЕЧИНА

Црвениот крст на Република Македонија на 8-ми Мај 2014 година во Дом на АРМ го одбележa Светскиот ден...>>


Учество на претставник на Црвен крст на Р.Македонија на тренингот на тренери за здрави животни стилови во Истанбул, Турција во организација на Меѓународната Федерација на Црвен крст и Црвена полумесечина

Четирите главни незаразни болести – кардиоваскуларни заболувања, ракот,хроничните респираторни заболувања и дијабетот се причина за 80% од смртните...>>


ЦРВЕНИОТ КРСТ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ПО ПОВОД ГОЛЕМИОТ ВЕРСКИ ПРАЗНИК ВЕЛИГДЕН НА СИТЕ ХРИСТИЈАНСКИ ВЕРНИЦИ ИМ ГО ЧЕСТИТА ПРАЗНИКОТ.

ЦРВЕНИОТ КРСТ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ПО ПОВОД  ГОЛЕМИОТ ВЕРСКИ ПРАЗНИК ВЕЛИГДЕН НА СИТЕ ХРИСТИЈАНСКИ ВЕРНИЦИ ИМ ГО ЧЕСТИТА...>>


„Вашиот прилoг – значајна помош“

Црвениот крст на Република Македонија  под мотото: ,,Вашиот прилог – значајна помош,,  oд  22 до 28 април  2014...>>


Обука на врснички едукатори за превенција од трговија со луѓе

На ден 09,04,2014 година во просториите на Црвен крст на Република Македонија се одржа обука за вкупно 19...>>


17 МАРТ ДЕН НА ОСНОВАЊЕТО НА ЦРВЕНИОТ КРСТ НА РМ И ДЕН НА КРВОДАРИТЕЛСТВОТО

По повод денот на основањето на Црвениот крст на РМ и ден на крводарителството на  17.03.2014 година во...>>


Проект грижа на стари лица во заедницата финансиран од Европска Унија

Mакедонија како и многу европски земји се соoчува со стареење на населението. Поради проблемите кои со себе ги...>>


Спас на планетата Земја

Црвениот крст на Република Македонија во изминатите години активно превзема активности за намалување на последиците од климатските промени....>>


< врати се назад