Главни вести

Бенефиции на крводарители во РСМ”

Во период  од 12-14 мај 2023 година во Центарот за кадри и рекреации “Солферино” во Струга се одржа семинар...>>


Реализирана обука за предавачи и демонстратори по прва помош

Во период од 13-14.05.2023 година во просториите на Црвен крст на Република Северна Македонија беше одржана обука по...>>


Кампања по прва помош – Првата помош спасува живот

Црвениот крст на Република Северна Македонија во периодот од месец мај 2022 година – март 2023 година спроведе...>>


08 Мај, Светскиот ден на Црвен крст и Црвена полумесечина

По повод 08 Мај, Светскиот ден на Црвен крст и Црвена полумесечина и 08-15 Мај Недела на Црвен...>>


Одржан состанок на Одбор за транспарентност

На ден 05.05.2023 година во просториите на Црвен крст на Република Северна Македонија се одржа состанок на Одбор...>>


Работна средба со секретарите на ООЦК/ЦКГС

На 04.05.2023 година се одржа работен состанок на Генералниот секретар на Црвен крст на РСМ со секретари од...>>


Обука во ЦУК за развивање на комуникациски вештини и справување со стресни состојби на Е-112 оператори

Црвениот крст во соработка со Центарот за управување со кризи реализираше обука на тема „Комуникациски вештини и справување...>>


Соработката со Факултет за безбедност – Скопје, продолжува

Во рамките на соработката со Универзитетот “Св. Климент Охридски” – Факултет за безбедност Скопје,  во центарот за подготвеност...>>


Семинар Перспективи на Црвен крст при пружење на Прва Психолошка Помош и Психо-социјална Поддршка

Во период од 28 до 30.04.2023 во Солферино, Струга  се одржа семинар со тема перспективи на Црвен крст...>>


Регионален состанок на кластерот на МФЦК за Југоисточна Европа

Во периодот 25-26.04.2023 година во Сараево, Босна и Херцеговина се одржа регионален состанок на кластерот на Меѓународната федерација...>>


Партнерски состанок на националните друштва вклучени во операциите во Украина и зафатените земји

Во периодот 19-20.04.2023 година во Будимпешта Унгарија се одржа партнерски состанок на националните друштва кои се вклучени во...>>


ЧЕСТИТ РАМАЗАН БАЈРАМ

Денес кога завршува светиот месец Рамазан, од името на Црвениот крст на Република Северна Македонија сакаме да Ви...>>


Пристап до услуги за долготрајна нега во Северна Македонија

На 19.04.2023 година во просториите на Црвен крст на РСМ беше претставено истражувањето на јавново мислење „Пристап до...>>


< врати се назад