Главни вести

Симулациска вежба во рамките на проектот: X-Stock

Вo рамките на регионалниот проект “X-Stock- Зајакнување на прекугранична подготвеност преку заедничко менаџирање на стокови резерви за итни...>>


Промоција на книга „Приче из нашег млина“ од Бранка Дувњак и Славица Галиќ

На 8 април 2023 година, во Општина Охрид, се одржа промоција на книгата „Приче из нашег млина“ од...>>


Црвен крст на Република Северна Македонија на сите верници од христијанска вероисповед во Република Северна Македонија им го...>>


Хуманитарна акција за помош на ранливо население

Црвениот крст на Република Северна Македонија oд  17 до 23 април  2023 година ја одбележува традиционалната „Недела на...>>


ГО ПРОШИРУВАМЕ НАШИОТ ТИМ!

Црвен крст на Република Северна Македонија е хуманитарна организација која работи на спречување и ублажување на човековото страдање,...>>


Инструктивна работилница за спроведување на услугата помош и нега во домот

Црвениот крст на РСМ во рамки на Проектот CONEX Balkan „КОВИД 19 одговор за подобрување на социо –...>>


Одбележување на Недела на хигиенизација (08-15 април 2023 година)

Црвениот крст на Република Северна Македонија, во периодот од 08 до 15 април 2023 година согласно календарот на...>>


Реализирани психо-едукативни работилници за психо-социјална поддршка и прва психолошка помош

Црвениот крст на Република Северна Македонија во текот на месец Март 2023, спроведе 27 психо-едукативни работилници за Прва...>>


Студиска посета од Црвен крст Грузија

Во рамки на проектот „Ублажување на ефектите и последиците од КОВИД-19 врз најранливите во општеството со посебен фокус...>>


Одбележување на Светски ден на борба против туберкулоза година

Црвен крст на Република Северна Македонија согласно препораките на Меѓународната Федерација на Црвен крст и Црвена полумесечина, се...>>


Собрани 61.370.000 денари за настраданото население погодено од катастрофалниот земјотрес во Турција и Сирија

Црвениот крст на Република Северна Македонија заклучно со 22.03.2023 година преку телефонските линии и од Фондот на солидарност...>>


< врати се назад